Shugo Tokumaru til Norge

Det japanske vidunderet Shugo Tokumaru tar med seg uimotståelig folkpop og fullt band til Norge - besøker Oslo og Bergen i sommer.

Relaterte sider:

Shugo Tokumaru

Mannen som står bak et av fjorårets mest ufortjent oversette album, fantastiske Exit, er klar for sitt aller første Norgesbesøk i juli. Det er de eminente bookingselskapene Redyellowcab og Ira Ira som melder dette.

Tokumaru, som skal ta med seg full besetning til Norge, vil rundt den samme tiden besøke enkelte festivaler i Europa, deriblant Roskilde og Faraday, før han setter kursen mot Norge.

Med seg i bagasjen har han tre album, men det er altså først nå med sitt tredje album, Exit, at han har begynt å få et slags gjennombrudd. Og det er ikke uten grunn. Exit kjennetegnes av en usedvanlig stødig popsensibilitet som er fremført med en barnslig sprelskhet som mangler sidestykke de siste årene. En genreavvisende lekegrind man ikke bør gå glipp av med andre ord.

Walter N. Wehus fra Bergens Tidende beskrev Exit på følgende treffende måte:

- Med så mange lyder å forholde seg til kunne prosjektet lett endt i kaos, særlig tatt i betraktning at Shugo har spilt inn albumet hjemme. Men i stedet for sonisk anarki får vi låter som plasserer seg nær popmusikalsk perfeksjon, viltre små pastiller med søt og bitter smak.

Shugo Tokumaru spiller i Oslo på Revolver 8. juli, og i Bergen på Landmark 9. juli.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


MoHa! - One-Way Ticket to Candyland

(Rune Grammofon)

Hos Moha! fører mer struktur til mer ekstase.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Sojourner
Drive-By Truckers - Brighter Than Creation's Dark