Punkt som arena for platelanseringer

Internasjonale urfremføringer og platelanseringer på Punkt 06. Punkt blir bearbeidet i Belgia og Argentina.

Punktfestivalen i Kristiansand (24-26. august) tegner til å bli et samlingspunkt for nyskapende norsk og internasjonal musikk.

Det tyske plateselskapet Gateway4M har valgt Punkt 06 som lanseringsarena for albumprosjektet Wagner Reloaded, som inneholder ny musikk av blant andre Brian Eno og J. Peter Schwalm. Musikken, som er inspirert av Wagners verker, vil bli urfremført av Kristiansand Symfoniorkester og flere av bidragsyterne, bl.a. J. Peter Schwalm, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson og Jan Bang.

Nell Catchpole, Brian Enos faste orkesterarrangør, kommer til Kristiansand for å innstudere arbeidene med Symfoniorkesteret dagene før festivalen.

Punkts eget plateprosjekt Punkt: Crime Scenes vil også bli lansert under Punkt 06. Denne platen er Jan Bang/Erik Honorés første utgivelse på Punkts egen label, og inneholder bidrag fra bl.a. Sidsel Endresen, David Sylvian, Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Arve Henriksen og Eivind Aarset.

Som en del av Live Remix-prosjektet vil to Punkt-satellitter i utlandet være tilknyttet festivalen. I fjor var det unge, kinesiske elektronika-artister som remikset Punkt-musikken live i Beijing og Shanghai. I år er det de elektroniske nyskaperne Anton Aeki (Belgia) og Haush (Argentina) som vil sitte på hvert sitt kontinent og motta live lyd fra Kristiansand, bearbeide og remikse musikken, og sende den tilbake igjen slik at Bang og Honoré kan benytte bidragene i Live Remix-prosessen.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand

(Rounder)

Hvem skulle trodd at dette umake paret skulle stå for en av årets utgivelser? Ikke jeg i hvert fall.

Flere:

Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle
John Olav Nilsen og Gjengen - For Sant Til Å Være Godt