Oslo World Music Festival klar

Den mangfoldige festivalen med fokus på verdensmusikken er bare litt over en uke unna.

"I løpet av Oslo World Music Festival 2008 kommer vi til å krysse grenser, bevege oss fra et sted til et annet, fra en musikkstil til en annen, fra en tenkemåte til en annen. Årets tema kjennetegner tiden vi lever i. Vi trenger grenser og vi trenger å bryte grenser. For mange mennesker er grenser stengsler, de samme stengslene gir muligheter, gjennom å motsette seg grenser skaper man hybrider."

Slik lyder omtalen av årets profil for den kritikerroste musikkfestivalen Oslo World Music Festival, som inviterer artister fra alle verdens musikkhjørner til å ta med seg en bit av sin kultur til vårt land. Nå er startskuddet bare litt over en uke unna, og det er mye å glede seg til.

I år, som tidligere har festivalen et bredt musikalsk fokus, og årsaken er nok mye grunnet at den består av så mange ulike nasjonaliterer. Bl.a. er Mexico, Cuba, Afrika og Portugal noen av landene som er representert. Det gjør at festivalen kan sies å være blant de arrangementene med størst potensiale for å utforske nye territorier.

I år kan Oslo World Music Festival by på populære artister som Amadou & Mariam, Nortec Collective, Mariza og Victoria Abril. Alle artister som i sine hjemland er for superstjerner å regne, men som her til lands knapt er nevnt.

I tillegg til å avholde ulike konserter rundt om på byens scener, vil også festivalen avholde ulike arrangementer som foredrag, debatter, utstillinger og barnas verdensdager.

Mer info om arrangementet finnes på festivalens hjemmesider

Billetter kan kjøpes på Posten, Billettservice eller på konsertstedene. Egne rabattordninger gjelder for medlemmer av Bokklubben, og abbonenter av Dagsavisen

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.