Pauline Hall-prisen på HOK

HOK og Ny Musikk har sammen programmert en begivenhetsrik søndag på Henie Onstad Kunstsenter.

Førstkommende søndag blir det trafikk på Høvik. Da kommer Lasse Marhaug, Harald Fetveit & Hild Sofie Tafjord og Håvard Wiik for å spille konserter, det blir videovisning med Karlheinz Stockhausen og ikke minst utdeling av Pauline Hall-prisen.

Om de involverte, sakset fra arrangøren:

Håvard Wiik
Pianisten Håvard Wiik (f.1975) kommer ens ærend fra Berlin til Høvikodden denne søndagen. Wiik spiller i bla i Motif, Atomic og duo med Håkon Kornstad men vil søndag sitte alene ved Steinwayflygelet.

Lasse Marhaugs kassettverk (første fremføring)
Lasse Marhaug (bildet) har i første halvdel av 2008 fått unik tilgang til Henie Onstad Kunstsenters omfattende musikkarkiv som består av 1000 sjeldne LPer med tidlig elektronisk og avantgarde musikk, 350 kassetter med punk/fluxus/lydkunst og 900 kvarttommsspolebånd med opptak av nesten alle konsertene som fant sted ved senteret på 60-, 70- og 80-tallet.

Ideen var at Marhaug skulle lage ny musikk basert på dette enorme og overveldende lydmaterialet. Men hvordan ta fatt på dette uten å skape en klam REMIX?

Utstyrt med et titalls kassetter og tilsvarende walkmans og kassettspillere, har Marhaug funnet sin egen innfallsvinkel. Arkivmaterialet blir således fremført som et kassettverk. Det er prosessuelt og vil bli fremført i flere versjoner i senterets jubileumsår 2008, blant annet under Høvikodden Live i august.

Verket vil også bli gitt ut på CD og kassett på Prisma Records i løpet av året.

Hild Sofie Tafjord & Harald Fetveit
Publikum kan se frem til horn, gitarer, mikker, bokser, elektronikk, feedback og diverse gørra sammen i en bolle.

- Du veit ikke helt hva som skjer i den salaten der, ikkesant. Veit ikke noen. Før bollen vælver ut i space og innmaten slutter å leke råkost. Mer fårukke vite, for mer veit ikke vi. Improv, nemlig, sier Fetveit.

Stockhausen på Henie Onstad Kunstsenter i 1969
Et kapittel nyere norsk musikkhistorie ble skrevet da den tyske komponisten Karlheinz Stockhausen gjestet Henie Onstad Kunstsenter i 1969 og holdt seminar.

Heldigvis var NRK på plass med 4 kameraer og dokumenterte seansen som ble sendt i programserien med den klingende tittelen ”Musikk utenfor Alfarvei”. For første gang på 39 år vil disse uutgitte opptakene nå bli vist i en 30 minutters fantastisk sekvens, hvor en ung Stockhausen på gebrokkent engelsk svarer på norske musikeres naive spørsmål, forklarer sin Intuitive Musikkteori og fremfører sine verker ES og Kurzwellen.

Pauline Hall-prisen
Denne rykende ferske prisen på kr 10.000- har blitt opprettet i forbindelse med Ny Musikks syttiårsjubileum. Prisen skal bidra til å synliggjøre det brennende engasjementet og den innbitte idealismen som hersker i det norske miljøet for eksperimentell musikk. Pauline Hall-prisen vil bli delt ut til en ildsjel som i Halls ånd har vist stort engasjement og nedlagt et betydelig frivillig arbeid for den radikale, eksperimentelle og sjangeroverskridende musikken i Norge!


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Aphex Twin - 26 Mixes For Cash

(Warp)

Til ikke å være en best of-samler, er denne platen farlig nær å være det allikevel. Ren Aphex Twin-magi som både overrasker og overbeviser.

Flere:

Mew - No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away
The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night