Øya: Noxagt med ny besetning

Noxagt har byttet ut Anders Hana med John Hegre. Her forteller Kjetil D Brandsdal om hvorfor. Noxagt spiller på Øyanatt fredag.

Fredag spiller Noxagt på Blå under ØyaNatt, sammen med Årabrot og The White Tiger Prepade. Denne konserten markerer også et viktig skifte for bandet, da gitarist Anders Hana er erstattet med John Hegre. Hana har vært gitarist i Noxagt siden 2005, men har den siste tiden markert seg sterkest med duoen MoHa!

John Hegre er kjent fra blant andre Jazzkammer og Golden Serenades. Noxagt debuterte med ham på strengene under Supersonic i Birmingham i juli.

- Skiftet har hatt stor betydning for bandet. De siste månedene har vært mer effektive/produktive enn det siste året. Nytt
materiale for nye tider, sier bassist Kjetil D. Brandsdal til groove.

Anders er ikke med i bandet lenger fordi det ikke fungerte - geografisk såvel som musikalsk - for noen av partene. Vi har ønsket et visst musikalsk skifte og Hegre fremskyndet dette. Det hjalp at vi hadde turnert med ham som lydmann og visste at vi kunne stole på ham når det kom til å levere varene, forklarer Brandsdal.

Musikalsk forklarer Brandsdal at Noxagt nå er langt mindre fokusert på riff, og søker mer å komme til kjernen på ting - og holde det der.

Etter Øya spiller Noxagt på Kamerad & Spelemann festivalen på Moi. Deretter er planen å lage et nytt album.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Television - Marquee Moon

(Elektra / Rhino)

Midt i punkalderen kom det frå New York ei plate som låt ganske så annleis. Så underfundig, så energisk og så visjonær at den aldri kan bli gløymt.

Flere:

Wire - Red Barked Tree
Side Brok - Høge Brelle