Hektisk for Geir Jenssen

Nytt album fra Biosphere, konsert i London, teatermusikk i Tromsø.

Wireless - Live at The Arnolfini, Bristol er tittelen på Biosphere sin nye plate, det første livealbumet fra Geir Jenssen, som slippes 16. mai. Samme kveld gjør Biosphere en av sine sjeldne konserter på legendariske The Roundhouse i London.

Jenssen er for tiden aktuell på Hålogaland Teater, der han har laget ny musikk til teatrets eksperimentelle og kritikerroste oppsetning; Hamsuns Feber. I en av hovedrollene møter vi for øvrig Anneli Drecker, og dette er faktisk første gang de samarbeider siden Geir Jenssen forlot Bel Canto i 1990.

Geir Jenssen har også vært i debattvinden på ballade.no, der han i mars/april ble debattert opp og i mente for hans adapsjon av Sjostakovitsj til eget verk for Bergen Filharmoniske Orkester.

Etter konserten i London reiser Jenssen til Vietnam hvor han skal jobbe med et stort kunstprosjekt basert på boka When the rivers run dry av Fred Pierce. Temaet er global oppvarming, isbreer i Himalaya som smelter og konsekvensene av det hele. Dette er et italiensk prosjekt som er planlagt satt opp i Roma og Ultima i Oslo neste år.

En hektisk vår for Jenssen, som også sender en video/lyd-innstallasjon han gjorde for Stavanger 2008 ut i Europa, der Linz i Sveits er første stoppested.

Til avisen Nordlys sier produktive Geir Jenssen at han i stor grad har forlatt tekno og elektronika til fordel for samtidsmusikk og akustiske instrumenter.comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo