The Black Keys + Johnny Depp

Spilte sammen da Johnny Depp fikk den ærefulle prisen MTV Generation Award på MTV Movie Award søndag.

Foto: Presse

Rocken kanskje beste duo de siste åra, Øya-klare og uimotståelige The Black Keys, sto på scenen da MTV Movie Award gikk av stabelen søndag. Under filmshowet ble skuespilleren Johnny Depp beæret med utmerkelsen MTV Generation Award, og kvitterte med gjesteopptreden på gitar da The Black Keys fremførte Lonely Boy og Gold on the Ceiling til ellevill jubel i salen.

Ohio-duoen fikk sitt endelige gjennombrudd med fjorårets album, El Camino, selv om kritikerne lå langflate allerede etter forgjengeren Brothers (2010). Med 2011-utgivelsen, som ble sluppet rett før jul, tok de også et større publikum med storm og kronet det hele med headlinerstatus på festivaler verden rundt i år.

Saftig miks

Musikalsk er den aktive og produktive duoen - Dan Auerbach og Patrick Carney - en saftig miks av blues, soul, pop og garasjerock, noe de to siste skivene til fulle understreker. At de også er de to beste i katalogen sier noe om formkurven til The Black Keys. Vi snakker om et band som gjennom hardt arbeid, steg for steg, har gått løypa fra små klubber til store festivalscener – og hele veien bare blitt bedre og bedre.

Øyafestivalen spår et av årets mest minneverdige konsertøyeblikk i Norge med duoen i Middelalderparken fredag 10. august (noen få billetter igjen). En spådom vi deler til fulle!

Superstjernen Johnny Depp er stor fan av The Black Keys, og så ut til å ha det storveis på scenen sammen med bandet, rett etter at Depp fikk utmerkelsen MTV Generation Award under søndagens MTV Movie Award.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Koop - Waltz for Koop
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica