Pulp til Øya

Engelske Pulp har vært stille siden 2002, men i år rører Sheffield-bandet igjen på seg. 12. august spiller Jarvis Cocker & Co i Middelalderparken.

Britiske Pulp var sentral på britpop-scenen på 90-tallet. Med en rekke album, anført av klassiske Different Class, sto Sheffield-bandet bak noe av den beste popmusikken fra England på 90-tallet. Med frontfigur Jarvis Cocker i spissen fikk vi låter som Common People, Help the Aged, This is Hardcore og Disco 2000.

Pulp var et musikalsk produkt av britisk pophistorie. Med elementer fra new wave, glam og klassisk pop, inneholdt musikken sterke ekko fra både David Bowie og Roxy Music. For ikke å snakke om det gyldne britiske æraen på 60-tallet. Bandet kom noe i skyggen av bråkebøttene i Oasis, men på midten av 90-tallet ble de likefullt store stjerner. Ikke minst på grunn av medieyndlingen og dandyen Jarvis Cocker.

Etter Pulps fall prioriterte Cocker solokarriere, som har resultert i to fine album. Han har også de siste årene vært medlem i bandet Relaxed Muscle. I 2011 er det imidlertid comebacket med Pulp som gjelder. Bandet headliner flere store europeiske festivaler til sommeren, inkludert Øya - hvor de altså spiller fredag 12. august.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Clientele - Strange Geometry

(Merge)

Tindrende vakker drømmepop fra et av Londons mest oversette band.

Flere:

Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos
Wauvenfold - 3fold