Året Beste 2011: Morten Krane

Migrant, sjømat på Træna, Movemountains Studio og 11 førsteplasser - Morten Krane fra The Captain & Me oppsummerer musikkåret 2011.

- 2011 var året vi i The Captain & Me slapp vårt tredje album, Migrant, og fikk være med på mye rart av den grunn (med Måltidet på fiskemottaket på Træna som personlig høydepunkt), skriver Morten Krane (med skjegg, til høyre i bildet over) om et flott musikkår for bandet som kom inn på Dagbladets topp 20 fra det norske plateåret 2011.

The Captain & Me spilte også på Øya, og som ikke det skulle være nok fikk bandet også på plass nytt studio til plateselskapet sitt, Movemountains.

- 2011 var året vi bygde vår egen musikklekeplass i Movemountains Studio. Mye jobb, men vi er veldig fornøyde med resultatet og mulighetene det gir oss. Etter at platelansering og festivalsommer var unnagjort, gikk høsten stort sett med til å jobbe med nye sanger i vårt nye studio. 2012 vil vise hva det blir av det, opplyser Krane til groove.no.

Når det fjerde albumet fra The Captain & Me ser dagens lys er ennå uvisst, noe er derimot helt sikkert.

- Vi har god fart inn i det nye året, med en albumutgivelse av norsk-amerikanske Racing Heart allerede i slutten av januar. Det kan vi glede oss til alle sammen, lover Krane. Første singel, Emma, av det Brooklyn-bosatte indiefolk-bandet kan du forøvrig høre HER.

På øret i 2011, Topp 11 fra Morten Krane

- Når musikkåret 2011 oppsummeres, viser det seg å ha vært et veldig godt år (som de aller fleste år). Det viser seg også å være et usedvanlig jevnt år, hele 11 utgivelser måtte dele førsteplassen. Så det ble trangt på pallen i år.

"Rangert" liste, alfabetisk:

1. The Belle Brigade – The Belle Brigade
Naivt, søtt, catchy og med Fleetwood Mac i 1977 som lydideal. Årets største gledesspreder.1. Stein Torleif Bjella – Vonde Visu
Har sett det ryk lenger ned. Der bur det ein te som styre på med sitt.

1. The Decemberists – The King Is Dead
Selv så godt jeg har likt de konseptuelle platene til The Decemberists (med The Crane Wife og The Tain som høydepunkt), er det befriende når de slipper tøylene og bare lager pop. Jeg var en stund bekymra for at jeg skulle gå lei – jeg måtte jo gå lei, så rett fram som dette var. Men jeg har ikke gått lei.

1. Brett Dennen – Loverboy
Jeg vet ingenting om Brett Dennen, selv så mange ganger jeg har hørt dette albumet. Men jeg trenger ikke vite mer enn jeg får vite gjennom disse sangene. Hvitmanns-funky med affektert falsett.

1. Feist – Metals
Gjennomorkestrert og minimalistisk på samme tid. Bortimot perfekt. Og hvordan får hun til den vokallyden?

1. Joe Henry – Reverie
Jeg føler meg skikkelig gammal når jeg hører på Joe Henry. Og det føles godt. Så takk for hjelpen med 30-årskrisa, Joe.

1. Jason Isbell & The 400 Unit – Here We Rest
Blir jeg noen gang lei amerikanske menn med hjertesorg og twang? Tror ikke det.

1. Iron & Wine – Kiss Each Other Clean
Sam Beam har funnet balansen mellom nært og høyt, mellom gammalmodig og futuristisk, mellom sakte og fort. Kanskje – kanskje – er dette hans beste plate. Dessuten er den en av eksponentene for 2011 – Saksofonens År.1. Tom Waits – Bad As Me
Årets mest etterlengtede album I.

1. Gillian Welch – The Harrow & The Harvest
Årets mest etterlengtede album II.

1. Wilco – The Whole Love
Jeg føler på en måte at de kan enda litt bedre. Men det blir med Wilco som med Marit Bjørgen; selv på en litt dårlig dag vinner de.

Årets overraskelseslåt:
Jeff Bridges – Everything But Love
Det er ett eller annet her, selv om også jeg kan høre osten som tyter ut av høyttalerne.

---

- Nyttårsforsett: 2012 skal bli året jeg slutter å si totusenogtolv, og begynner å si tjuetolv.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Fall - Reformation Post TLC

(Sanctuary)

Det er over, men dette er begynnelsen. Grinebiter'n har fått med seg essensen.

Flere:

Umek - Neuro
Serena Maneesh - Serena Maneesh