Ønsker mer uavhengig musikk

Flere småselskap med åpent brev til NRK om lisensiering av musikk til podcaster.

Plateselskapene How is Annie Records, Bolibompa Records og Spoon Train Audio har sendt et åpent brev til NRK, med forslag til endring av musikkprofil og lettere podcasting:

Kjære NRK,

Det er med stor interesse vi har mottatt nyheten om at deres nye avtale med IFPI gjør det vanskeligere for dere å legge ut podkaster. Vi skjønner at det er vanskelig å få til programmer med under femti prosent musikk, og vi syns det hadde vært trist om mange av deres flotte podkaster hadde måttet utgå på grunn av IFPIs gammeldagse holdninger til opphavsrett. Men alt trenger ikke å være mørkt og trist! Faktisk vil vi anbefale dere å se på dette som en gyllen mulighet for NRK til å endelig spille annen musikk enn den dere får tilsendt fra de store plateselskapenes promoavdelinger. Ti prosent av Norges plateselskaper er faktisk ikke medlemmer av IFPI. Man hører kanskje ikke så mye fra oss, for vi har et ganske mye mindre markedsføringsbudsjett enn de store plateselskapene, men det er ikke helt utenkelig at noen av artistene våre kunne passet alldeles finfint inn i deres sendinger.

Derfor tillater vi oss å foreslå at dere fra nå av fyller de av deres sendinger som skal podkastes med kun 49 prosent musikk fra plateselskaper som er organisert gjennom IFPI. De resterende 21 prosentene med musikk kan dere fylle opp med spennende, ny musikk fra uavhengige plateselskaper som ikke ser noen grunn til å kreve store pengesummer utover TONO-pengene for at musikken kan bli liggende ute i podkaster. Vi er greie sånn. Spoon Train Audio, Bolibompa Records og How is Annie Records representerer blant annet artister som Monzano, The Little Hands of Asphalt, My Little Pony, Einar Stray, Nomber 5s, Lama, The Megaphonic Thrift, og mange fler. I tillegg finnes det flere andre små selskaper som helt sikkert er interesserte i å tilby dere den samme løsningen.

Med håp om positivt svar,

Morten Samdahl, How is Annie Records
Are Volmert Sørensen, Bolibompa Records
Ola Innset, Spoon Train Audio

--
Synspunkter i saken? Skriv din kommentar i feltet under.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Diverse artister - Song of America

(31 Tigers)

Rødt, hvitt og blått – og med 50 stjerner. Ni års arbeid ligger bak denne verdige hyllesten til amerikansk musikk fra 1492 og frem til dag.

Flere:

Einar Stray - Chiaroscuro
Karl Seglem - Femstein