Ønsker mer uavhengig musikk

Flere småselskap med åpent brev til NRK om lisensiering av musikk til podcaster.

Plateselskapene How is Annie Records, Bolibompa Records og Spoon Train Audio har sendt et åpent brev til NRK, med forslag til endring av musikkprofil og lettere podcasting:

Kjære NRK,

Det er med stor interesse vi har mottatt nyheten om at deres nye avtale med IFPI gjør det vanskeligere for dere å legge ut podkaster. Vi skjønner at det er vanskelig å få til programmer med under femti prosent musikk, og vi syns det hadde vært trist om mange av deres flotte podkaster hadde måttet utgå på grunn av IFPIs gammeldagse holdninger til opphavsrett. Men alt trenger ikke å være mørkt og trist! Faktisk vil vi anbefale dere å se på dette som en gyllen mulighet for NRK til å endelig spille annen musikk enn den dere får tilsendt fra de store plateselskapenes promoavdelinger. Ti prosent av Norges plateselskaper er faktisk ikke medlemmer av IFPI. Man hører kanskje ikke så mye fra oss, for vi har et ganske mye mindre markedsføringsbudsjett enn de store plateselskapene, men det er ikke helt utenkelig at noen av artistene våre kunne passet alldeles finfint inn i deres sendinger.

Derfor tillater vi oss å foreslå at dere fra nå av fyller de av deres sendinger som skal podkastes med kun 49 prosent musikk fra plateselskaper som er organisert gjennom IFPI. De resterende 21 prosentene med musikk kan dere fylle opp med spennende, ny musikk fra uavhengige plateselskaper som ikke ser noen grunn til å kreve store pengesummer utover TONO-pengene for at musikken kan bli liggende ute i podkaster. Vi er greie sånn. Spoon Train Audio, Bolibompa Records og How is Annie Records representerer blant annet artister som Monzano, The Little Hands of Asphalt, My Little Pony, Einar Stray, Nomber 5s, Lama, The Megaphonic Thrift, og mange fler. I tillegg finnes det flere andre små selskaper som helt sikkert er interesserte i å tilby dere den samme løsningen.

Med håp om positivt svar,

Morten Samdahl, How is Annie Records
Are Volmert Sørensen, Bolibompa Records
Ola Innset, Spoon Train Audio

--
Synspunkter i saken? Skriv din kommentar i feltet under.


comments powered by Disqus

 Einar
2009-10-29

Amen

bransjeveteran
2009-10-29IFPI?

Gode gud, har IFPI enda ikke forstått hvilket år vi er i? Hvem er disse folkene som jobber der? Hva er det de diskuterer på kontoret? Hvilken planet lever de på?

Det er slutt på sjampanjen.

Har man penger, penger, penger i førersetet, går det på dunken til slutt, dette er ikke oljebransjen, dette er musikk, det er kunst, med den digitale informasjonsstrømmen er det er slutt på IFPI-monopolet og nå må den gamle, gretne, bakstreverske dinosauren legge seg ned og dø, og skjer ikke det frivillig, har NRK med dette konstruktive utspillet fra Sørensen, Samdahl og Innset, en unik mulighet til å sette i gang sårt tiltrengt aktiv dødshjelp.

Jeg får litt vondt av å skrive dette, av hensyn til dere som jobber i IFPI, men etter hvert som det stadig dukker opp nye utspill, saker og kontroverser så står det klarere og klarere for meg: Jeg kan ikke fatte og begripe at en organisasjon med en så helhetlig mangel på innovasjon, fremsynthet og kreativitet, med et slikt totalt fravær av virkelighetsforståelse anno 2009, og med rett og slett en slik manko på forretningskompetanse kan fortsette å overleve særlig lengre.

Jeg jobbet i bransjen på 80- og 90-tallet og opplevde kompisansettelser som regelen snarere enn unntaket, jeg opplevde enorme bar- og restaurantregninger på firmaets representasjonskonto og mest av alt ingen kunnskap om faget å selge plater. Jeg vet ikke om det er slik nå - men ting tyder på at iallfall siste punkt fremdeles står sterkt..

Hvilke andre selskap er det som til stadighet skylder på andre når det går dårlig for dem selv? Det er ikke de proffe.

Viktig-petter
2009-11-02Kanskje på tide å starte med journalistikk igjen NRK

Kanksje kan IFPI's nye krav gjenreise journalistikken og sørge for at det stilles krav til dem som skal jobbe på Majorstuen?

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo