Pris til Guro Skumsnes Moe

Hun tildeles Statkrafts Young Star stipend 2009.

Statkrafts Young Star stipend deles i år ut til bassist Guro Skumsnes Moe. Stipendet, delt ut av Statkraft og Oslo Jazzfestival, består av 50 000 kroner, og mottaker blir invitert til å gjøre et prosjekt på jazzfestivalen det påfølgende året. Stipendet er en del av Statkrafts og Oslo Jazzfestivals felles satsning på unge.

Juryens begrunnelse er som følger:

- Årets prisvinner er en musiker som i løpet av flere år har gjort seg bemerket som en aktiv og talentfull utøver. Vedkommende arbeider særlig med å skape musikk gjennom improvisasjon i samarbeid med mange ulike utøvere, innen ulike kunstformer og stilarter, men komponerer også musikk i mer tradisjonell forstand. Musikken derimot er langt fra tradisjonell. Med en svært åpen og musikalsk tilnærming lager årets prisvinner sjangeroverskridende og interessant musikk som vi gleder oss til å høre mer av. I tillegg kan vi nevne et nyoppstartet plateselskap og flere forestående utgivelser og turnéer; vi ser frem til hva fremtiden kan bringe.

Guro Skomsnes Moe (25) har bakgrunn fra Universitetet i Agder og Norges Musikkhøgskole i Oslo der hun fullførte studiene i 2007, og den unge musikeren har allerede gjort seg bemerket innen mange områder. Hun jobber mye med improvisasjon og eksperimentell musikk, der alt fra støyrock og frijazz til elektronika og folkemusikk er naturlige elementer. Moe har vært jamvert på Belleville, er pådriver for konseptet Blyg disko, improvisasjon for dansere og musikere, og er med i en rekke bandprosjekter inkludert en kvartett i eget navn. Denne allsidige og engasjerte musikeren har også vært instruktør for JazzAKKS-kurs i Oslo med formål om å øke interessen for jazz og improvisasjon blant kvinner.

Juryen besto i år av Bugge Wesseltoft, Susanna K. Wallumrød, påtroppende leder i MIC Martin Revheim og Stein Dale fra Statkraft. Guro Skumsnes Moe blir tredje mottaker av stipendet som ble delt ut for første gang i 2007.

Det er Oslo jazzfestival som melder dette. Der kommer også bildet fra.


comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo