The Megaphonic Thrift til utlandet

Det norske bandet The Megaphonic Thrift har signert med det internasjonale plateselskapet Deadly People.

The Megaphonic Thrift har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Det ble mange positive tilbakemeldinger under by:Larm, en nominasjon til Årets Urørt, og ikke minst fikk 7-tommeren Acid Blues velfortjent ros.

I kjølvannet av by:larm ble bandet omtalt som Norges beste liveband her på groove. Og det skal visstnok ha gått lite tid fra Phil Hutcheon hos Deadly People besøkte bandets MySpace-side til han tok kontakt:

– Bandet har et stort hjerte og og det hører man i låtene. De er utrolige og hele Deadly-teamet er opprømt og gleder seg til å spre musikken deres verden rundt melder Phil i en pressemelding.

Avtalen gjelder Acid Blues som singel tidlig i sommer og en EP i høst. I tillegg er man enige om å jobbe videre sammen mot debutplaten som er ventet tidlig i 2010.

Deadly People er et relativt nytt selskap, men sjefen Phil Hutcheon er et kjent navn i bransjen som tidligere har fremvist meget god teft med hvilke band han har jobbet med. De har kontorer i London og Los Angeles, og har allerede sikret seg blant andre Buraka Som Sistèma fra Portugal.

Megaphonic Thrift spiller støypop som varierer fra det lavmælte til massive gitarkaskader, men alltid med den gode melodien i bunn. De mest naturlige sammenlikningene er Sonic Youth, Guided By Voices, Dinosaur Jr og My Bloody Valentine. Bandet har også en del til felles med 2009-aktuelle The Pains Of Being Pure At Heart, og et intervju med gruppen kan leses her.

Hvorvidt dette virkelig er et av nasjonens fremste liveband kan du få bedømme selv i april, da bandet legger ut på en liten Norges-turné med følgende stoppesteder på plakaten:

18. april: Garage, Bergen
22. april: Familien, Trondheim
23. april: Mono, Oslo
24. april: Cafe Moody, Haugesund
25. april: Checkpoint Charlie, Stavanger

Alle pressebilder av Sigurd Fandango


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

Kenneth Ishak And The Freedom Machines - Kenneth Ishak & The Freedom Machines
Espers - Espers II