Girl Talk, Blå 25. mars

Laptopfest med mash-up kongen Girl Talk endte i blod, svette og ellevil dansing for vår reporter.

Tekst: Hanne Sveen.
Foto: Bjørnar Håland


Selv så jeg aldri Girl Talk på Øya i fjor, så dette var mitt første møte med mr mash-up himself. Skivene blir for min del brukt som god treningsmusikk ettersom de ikke krever noe av deg, er fengende og har en akkurat passe blanding av gamle slagere og nye beats. Perfekt for å lide seg gjennom en treningsøkt, og jeg hadde høye forventninger om en fysisk aktiv konsert.

Køen utenfor var lang og huset fullt. Stemninga var høy, og vaktene måtte mase på kidsa for å ikke drikke medbrakt i køen. Det var ikke det eldste publikummet jeg har sett på Blå denne kvelden, og jeg følte meg mer som deltaker på russekro enn på en av Oslos feteste konsertscener. Når man hører ungene stå å hyle: - Jippi jeg kom inn ass! da føler man seg gammel.

Captain Credible var oppvarmingsband, eller enmannsband hvis du ser bort fra den lille trommebamsen han hadde med seg. Han leverte pop, skrål og mas med tildels fengende rytmer og noen til tider pinlige stand-up-forsøk. Bloggeratien stod som vanlig på første rad, men var mer opptatt av å ta bilder av hverandre enn å følge med på Captain Credible, som løp rundt på scenen med sin magiske hjelm på hodet. Ikke helt vellykket mao, men ikke det verste jeg har hørt heller.

Girl Talks tur kom lovlig sent til å være en onsdag. Men det så ikke ut til at noen blant publikum hadde tenkt seg på skolen torsdag morgen uansett. Gregg Gillis selv kom hoppende ut kledd for en kveld på Friskis og Svettis, og kalaset var igang. Etter litt konfettikasting og en tur ut blant publikum, åpnet han scenen for de som ville danse. Og det kunne man jo ikke si nei til.

Mr Gillis hadde kontraktfestet at publikum var velkommen på scenen under konserten, naturlig nok, ettersom han er kjent for å holde konserter som legger opp til felles dansefest med høy grad av faktisk intimitet med publikum. Dette gikk mer i å holde rundt, klemmedanse og sitte på skuldrene til publikum enn koseprat. Og de som stod nærmest var helt klart med, men det var kanskje ikke like festlig om du stod lenger bak i salen. Men det forteller en del at assistenten hans hadde hendene fulle med å servere tørre musematter for å holde musikken levende.

Girl Talks repertoar består kun av å mikse andres låter, noe han for det meste gjorde med stor suksess også denne kvelden, det var noen mindre heldige overganger innimellom på konserten, men for det meste fungerte alt bra. Personlig ble jeg litt lei etter hvert, og synes at det hele minnet mer og mer om en ganske ordinær kveld på byen. Heldigvis hentet han seg inn igjen med et par skikkelig höydare som Daft Punk og kremlåta Hustlin’ fra Rick Ross i god samrøre. Jeg hadde heller aldri trodd at Kelly Clarkson og Nine Inch Nails noengang skulle høres bra ut sammen. Og når han lurte frem Yo Majestys Club Action fra ermet, viste den kommende Blå generasjonen at de både kunne synge og danse som om det ikke fantes noen morgendag.

Av en eller annen grunn ble volumet skrudd veldig opp på slutten av konserten til en nesten ubehagelig styrke. Litt unødvendig at de ikke fikk fikset det. For min del fikk konserten også en ekstra kjip slutt da jeg ble truffet av glasskår fra et flygende glass fra scenen, og måtte bruke resten av konserten på å tørke blod istedet for å danse. Kanskje hadde det vært en idé for Blå å droppe glassene på dansefest, siden problemet med glasskår har oppstått tidligere.

Men jeg hadde vel blitt langt mer sur om ikke alle andre rundt var så innmari fornøyde - og dermed ikke klarte å furte. Istedet måtte jeg si det som Timbuktu “vi vil inte slåss, vi vil bara dansa och ha kul!”.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


St. Vincent - Actor

(4AD)

Det er ingen selvfølge at artister kommer så komplett utstyrt som dette, selv blant de beste utgivelser er Actor for en perle å regne.

Flere:

Neil Young - On the Beach
Neurosis & Jarboe - Neurosis & Jarboe