Bigbang gir ut Kråkesølv

Bodøværingene i Kråkesølv flyr høyt om dagen, og har blitt fanget opp av ingen ringere enn Bigbang til å spille inn sin neste plate.

Foto: Christian Roth Christensen

Fremtiden ser lys ut for de fire medlemmene i Kråkesølv; Kristoffer Unstad (gitar), Fredrik Olsen (gitar) Petter Unstad (bass) og Thomas Litangen (trommer). I vinterhalvåret opplevde de å få mye oppmerksomhet i forbindelse med by:Larm, og nå ser det ut til at også større navn har lagt merke til de.

- Et spennende og originalt band

Det var i forbindelse med en konkurranse Øystein Greni og hans band BigBang arrangerte at Kråkesølv ble valgt til å spille inn sin nye plate i Grenis eget Grand Sport Studio. Flere undergrunnsartister ble plukket ut til å varme opp for gruppen, men bare én av de fikk muligheten til å få platen sin utgitt hos Grand Sport Records med distribusjon gjennom Warner Music.

I en pressemelding beskriver Bigbang sin nye oppdagelse slik:

- Kråkesølv er et veldig spennende og orginalt band, flere i bandet bidrar med både låtskriving og sang og inntrykket jeg fikk av bandet var at denne gjengen har et enormt potensiale. Det var ikke lett å plukke ut en vinner men Kråkesølv utmerket seg veldig med orginalitet og tekster på eget språk og dialekt. Bigbang føler seg veldig stolte over å kunne være med å spre ordet om dette spennende nye bandet.

Mindre bekymringer

Til groove kan gruppen fortelle at det å vinne konkurransen har vært stort, og utslagsgivende på flere felter.

- Det er klart det betyr mye for oss å få hjelp fra et såpass annerkjent og etablert band som Bigbang. Dette gjør arbeidet fram mot plate nummer to mye enklere for oss, og vi slipper å bekymre oss over den økonomiske biten av innspillingsprosessen.

Arbeidet med den nye platen er allerede igang, men på spørsmål om det å bli tatt under Bigbangs vinger vil påvirke soundet er guttene klare:

Nå gjelder det bare å fortsatt peise på med det vi har begynt på, og jobbe videre med det som kommer. Musikalsk sett har nok ikke dette noen videre effekt, annet enn at vi kanskje kan ta oss litt lengre tid i studio, og gjøre oss hundre prosent fornøyde med resultatet. Men vi kommer nok ikke til å la noen andre få bestemme hvordan vi skal låte, for å si det sånn.

Kråkesølv reiser til uka ut på en liten Norgesturné med bl.a. byer som Oslo, Trondheim, Kabelvåg og Mo i Rana på planen. Du kan følge bandets spillesteder på deres myspace-side

En gratis nedlasting av gruppens forrige EP kan du hente her fra plateselskapet How is Annie Records


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon

(XL)

California Here I Come! Cosmic cowboys, lykkejegere og blomsterbarn forenes i Topanga - 40 år siden forrige gang.

Flere:

Radical Face - Ghost
Helge Lien Trio - Live