Intervju: The Lionheart Brothers

Ny plate og nye planer for Klæbu-band.

The Lionheart Brothers ble med den sterke EPen Colour Contrast Context og mye turnering en av fjorårets virkelige snakkiser.
Debutplata White Angel Black Apple kom ut året før på den nederlanske labelen Sally Forth Records. I 2004 ble det også by:Larm-spilling og fine anmeldelser i Akersgata. Fremtiden virker lovende for Klæbu-bandet. Etter at løvehjertene nå har ligget unna konsertscenen og media et par-tre måneder tar groove kontakt med Marcus Forsgren for en liten prat.

Hva skjer i Lionheart om dagen? Planer for 2005?

- Akkurat nå så har vi en veldig intensiv øvingsperiode. Vi jobber allerede mot vårt album nummer to. Vi har sagt nei til alle forespørsler om konserter, siden vi føler vi trenger all energi i øvingsrommet og til låtutvikling. Vi legger denne gangen veldig stor vekt på å definere et uttrykk og utforme låtene som et helhetlig band (jeg, Audun, Frant og Peter). Dette uttrykket vil nok ligge mye i bunn for soundet på neste skive. Vi kan så langt si at plata vil bli meget sammensatt – nærmest schitzofren. Jeg tror den blir mer utfordrende enn vi noen gang har vært på den ene siden, men samtidig mer poppete og tilgjengelig på den andre. Hmm.. ikke for tilgjengelig forrsten – det blir nok ekstremt "edgy".

Andre ting som skjer er at i mars skal debutplata, White Angel Black Apple, relanseres på det Nederlandske selskapet Munich Records. Dette i samarbeid med Sally Forth Records som gav ut den orginale White Angel. For å få til en knall pakke blir låtene fra fjorårets EP også å finne på albumet som ekstralåter. Vi har også nettopp spillt inn en musikkvideo av sporet Time River Floaty fra Colour Contrast Context EPen. Så vi hviler ikke.

Hvor lenge har du skrevet låter, og hvordan oppdaget du at du hadde evnen til å lage melodier?

- Jeg er ikke en av de som startet å skrive låter tidlig i oppveksten. Jeg oppdaget min bevissthet for musikk relativt sent, tror jeg. Det var vel tidlig på videregående. Evnen for melodier har jeg ingen anelse om når jeg fikk bevissthet for. Jeg har alltid vært omgitt av musikk, så melodi og melodiføring har vært innprentet i meg helt fra jeg ble født. Men selve bevisstheten om at jeg selv kunne lage musikk kom mye senere. De to-tre siste årene har jeg kalt meg låtskriver, men tidligere var jeg veldig redd for å kalle meg låtskriver eller musiker for den saks skyld – det var kun en hobby. Nå satser jeg for fullt på musikken, og da blir det annerledes. Jeg har forresten aldri følt meg så veldig kallet til musikken, det bare ble slik – litt tilfeldig.

Hva er viktigst? Feeling eller melodi?

- Det må bli feeling. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er vanskelig å karakterisere en melodi som god eller dårlig når jeg hører den alene. For meg er melodi alene ikke en låt hvis den ikke er satt i kontekst. En melodi kan høres helt ræva ut i en kontekst og fantastisk ut i en annen. En melodi på en eller to toner kan være mind blowing
hvis den rette bevegelsen, rytmen eller "feelinga" er satt til.

Blir det tur på kontinentet igjen?

- Jezz! Den 23. til 29. mars drar vi en liten tur for å gjøre noen festivaljobber. Vi driver også å planlegger en større turne på vårparten for å promotere relanseringa av White Angel Black Apple i Europa.

Jeg vil anta at britisk shoegazer står høyt i kurs, men hva er dine favoritter blant norske band og artister?

- Dum Dum Boys, The Aller værste, Grieg, Depress, We.

- Og dine topp 5 plater noensinne?

Marcus vil heller lage en topp 20-liste, men klarer likevel å komme
frem til følgende topp 5:

Roxy Music - Roxy Music
Innervisions – Stevie Wonder
Jesus Blood Never Failed Me Yet – Gavin Bryars
Revolver – Beatles
Songs For 18 Musicians – Steve Reich


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.