The Felice Brothers til Drammen

Richmond Fontaine og Torgeir Waldemar også meldt klare til Working Class Hero 2013.

Foto: presse

Working Class Hero-festivalen i Drammen fortsetter sin fine stim av gode bookinger. The Felice Brothers er klar for sin aller første konsert på norsk jord. Det skjer i Drammen 31. mai. Bandet, ledet av snekkersønnene Ian og James Felice, startet som gatemusikere i Brooklyn, men ble oppdaget av Gabe Soria fra musikkmagasinet Mojo, som igjen førte til en rekke kritikerroste album siden 2006. The Felice Brothers dykker i amerikansk musikkarv, der ekko fra både Bob Dylan og The Band er å finne i musikken, som like fullt har en høyst personlig signatur innenfor skranglete folk og americana.

Bandet har de siste årene turnert i USA med bla. Mumford & Sons, The Avett Brothers, Old Crow Medicine Show, Gillian Welch og nå i 2013 med Josh Ritter. Gjennombruddsalbumet til The Felice Brothers kom i 2009, med praktfulle Yonder is the Clock. Et album som fikk en sekser fra vår anmelder, og ord som dette:

Yonder Is The Clock kunne være en samling av gamle, tradisjonelle viser, eller det kunne vært en plate en hvilken som helst gammel americana-ringrev hadde solgt sin egen bestemor for å trykke navnet sitt på. Men Yonder Is The Clock er ingen av delene, Yonder Is The Clock er rett og slett en forbasket god hyllest til Amerika og amerikansk tradisjon av The Felice Brothers. En hyllest som er velfortjent, ekte og skummelt vanedannende.

Støvete americana

Working Class Hero har også fått fatt i Portland, Oregon-baserte Richmond Fontaine, også det et band som har fått glimrende kritikker for sine støvete americana-album. Bandets frontfigur og låtskriver, Willy Vlautin, er også en anerkjent forfatter som vil få sitt forfatterskap belyst på årets festival. Dette i tillegg til konserten 1. juni.

Torgeir Waldemar er også klar for WCH. Låtskriveren har fått glitrende tilbakemeldinger for hans EP fra i fjor, og ikke minst for de følsomme konsertopplevelsene han står bak. Her på huset skrøt vi hemningsløst etter en konsert på Blårock i Tromsø i høst, noe vi også tror publikum i Drammen vil gjøre til sommeren.

Working Class Hero 2013, som går av stabelen mellom 30. mai og 2. juni på området til Union Scene, har ellers disse navnene klare:

Valkyrien Allstars, Oslo Ess, Blood Command, Mercury Motors, Morten Abel, Razika, Ida Jenshus, Dig Deeper, Rita Eriksen, Lucky Lips - og selvsagt Judy Collins, den amerikanske folklegenden som gjør sin aller første konsert i Norge i Drammen 30. mai, og dét etter å ha passert 70 for lengst.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


TV on the Radio - Dear Science

(4AD)

Er TV on the Radio det aller beste bandet der ute akkurat nå?

Flere:

Shining - Blackjazz
Stars - Set Yourself On Fire