Kongsberg Jazzfestival: Klaus E. Holm/Kjetil Gutvik, Paal Nilssen-Love/Per Sørensen, Anders Hana/Ken Vandermark, Naufgården/Avanthagen, 9-7-2005

Het improvisasjonskunstAvanthagen er et av de flotteste improvisasjonskonseptene i dette landet. Hvert år bringes musikere fra festivalen sammen i atriet i denne gamle bygninger, for å improvisere på tvers av bandkonstellasjoner. Denne gangen var det duket for tre duokonstellasjoner, og først ut var Klaus Ellerhusen Holm på saksofon og Kjetil Gutvik på elektrisk gitar. Sistnevnte med eget improvisasjonskonsept på Blå i Oslo, med navnet Gutvik Ukentlig. Etter fulgte Paal Nilssen-Loves fyrrige perkusjonseskapader til danske Per Jørgensens trompet- og vokalkunst. Det var nok knyttet størst forventninger til unge Anders Hanas elektriske gitar og Ken Vandermaks kraftfulle saksofon. Hana repeterte flere av teknikkene og riffene fra sin solokonsert to kvelder før, men oppnådde ikke samme sterke effekt uten sitt vanlige arsenal av virkemidler. Vandermarks sterke tilstedeværelse og tidvis voldsomme stil tok nok også litt mye plass i forhold en respektfull Hana, men det var nok den mest interessante av de tre duoene som utgjorde denne festivalens hyllest improvisasjonsmusikken. Det må legges til at undertegnede måtte forlate åstedet en stakket stund for å unngå et heteslag, og gikk dermed glipp av deler av de to første duoene.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Richard Swift - Dressed Up for the Letdown

(Secretly Canadian)

Velkledde og idérike songar om nasjonal fridom, bygningar i Amerika, det grimme artistlivet og ein heil del lost and sorrow.

Flere:

Magnet - On Your Side
Marissa Nadler - Little Hells