Kulturløft for Gaza

Førstkommende lørdag følges initiativet fra Trondheim opp i Oslo. Besøkende inkluderer bl.a deLillos, Ingrid Olava, Bazooka Boppers og Lars Saabye Christensen.

Den katastrofale konflikten mellom Palestina og Israel har i stor grad preget feiringen av høytiden og nyåret for mange nordmenn. Ikke bare har mediebildet vært fylt til randen med oppsiktsvekkende bilder fra invasjonen, men også høylydte debatter mellom internasjonale aktører.

Slikt gir inntrykk på de fleste, og selv om meningene er delte om hvem som startet denne gangen, så er de fleste utvilsomt enig om at vi har å gjøre med atter en humanitær katastrofe.

Initiativet Kulturløft for Gaza startet i Trondheim hvor billettinntektene gikk, etter anbefaling fra lege Mads Gilbert, til et proteseprosjekt i Gaza by. Satsningen hadde stor suksess, og har derfor spredd seg til ulike steder i landet. Blant annet vil det avholdes en konsert i Tromsø i tillegg til satsningen på Betong i Oslo, lørdag.

Denne kvelden vil bl.a. artistene deLillos, Jarle Bernhoft, Ingrid Olava, Gatas Parlament, Jim Stärk, Martin Hagfors, Solveig Slettahjell, Håkon Kornstad, Bazooka Boppers og Son of Light opptre. I tillegg vil kjente forfatternavn som Lars Saabye Christensen og Erlend Loe delta.

Konfransierer er Aslak Sira Myhre og Linn Ullmann.

Billetter av kr. 200,- kan kjøpes hos billettservice og dørene åpner 18.00. Deretter starter konsertene presis 19.00

Har man ikke anledning til å delta kan man allikevel bidra med støtte, det kan man gjøre ved å donore penger til kontonummer: 86018748144. Merket "Gaza"

Vi i groove tar ingen politisk stilling i denne saken, men oppfordrer i det minste folk til å støtte opp, og samtidig få seg noen musikalske opplevelser.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tom Waits - Blood Money

(Anti)

Tom Waits er tilbake i sin aller beste og mest imponerende form.

Flere:

Thelma & Clyde - White Line
The Twilight Singers - Dynamite Steps