Times New Viking, Revolver 9. oktober

Hvis det var ett band som skulle kunne utnytte kjelleren på Revolver til det fulle, så var det ikke overraskende at det ble Times New Viking.

Foto: Bjørnar Håland

Etter rapporter om bekymringsverdig sviktende oppmøte i Bergen dagen før var det spennende å se om også Oslo skulle la den aller første muligheten til å se Times New Viking gå fra dem. Og det så sannelig stygt ut så sent som 15 minutter før planlagt konsertstart, Revolver var mildt sagt glissent. Men så skjedde det noe, og stedet hadde plutselig en svært akseptabel folkemengde. Heldigvis for bandet, og heldigvis for de som tok turen.

Times New Viking står bak noen av de mest hjemmelagede platene vi har hørt den siste tiden, med fjorårets Rip It Off som en bauta i sitt slag. De er et skinnende bevis på at det går an å formidle genistreker hva gjelder melodi også via ekstremt primitive kanaler. På samme måte som Wavves gjør det på sine utgivelser egentlig, men nå har ikke Norge fått æren av å ha besøk av den godeste Nathan Williams enda, så vi har det til gode til desember å finne ut om det de finner på holder mål live.

For det var ingen tvil om at Times New Viking hadde null problemer med å overbevise på Revolver. Det skader selvfølgelig heller ikke at det er nesten øreblødende høyt volum og at settlisten forsynte seg rått fra alle fire album. Fokus var naturlig nok på de to siste, som har sendt bandet opp i verdenseliten når det gjelder støypop.

Det var vel heller ingen overraskelse at det var så bråkete som det var. Martin Luther King Day fra det ferske albumet Born Again Revisited åpnet settet og var latterlig høyt, men var vel ikke i nærheten av den støyveggen man møtte på kanonlåter som No Sympathy og My Head senere. Blir det ikke for mye kanskje? Nei da, når man stikker snuten innom en Times New Viking konsert så bør det vel egentlig være sånn. Og det fremstår nesten som magi iblant når trioen fra Columbus, Ohio lurer frem en liten gullrekke av undertrykte poplåter gjennom støyen.

Man kunne med god grunn komme til Revolver og være litt bekymret for hvordan dette kom til å høres ut. Hypen og de latterlig utilgjengelige innspillingene er nok ikke usannsynlig lettere suspekt når man tenker over det, men Times New Viking er der de er for en grunn. Ta No Sympathy for eksempel, som på Revolver glatt var et av årets flotteste konserthøydepunkter.

Kjelleren på Revolver virker nesten bygd for dette bandet alene, og Times New Viking er uten tvil laget for slike kjellere. En perfekt match, og en ganske så suveren konsert.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Simon Joyner - Out Into the Snow

(Team Love)

Ein løyndom verdt å avsløre: Simon Joyner er ein av dei aller beste songtekstforfattarane på denne sida av Blood on the Tracks.

Flere:

Vapnet - Döda Fallet
The Dining Rooms - Numero Deux