Duplex Records fyller 25

Feirer med egen festival der Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath og Bare Egil Band står for moroa.

Foto: Gøran Stensrud (Hurra Torpedo, Bukta 2010)

Duplex Records fyller 25 år i 2011. Dette blir markert med en egen omreisende festival, der Gartnerlosjen, Black Debbath, Hurra Torpedo og Bare Egil Band står i spissen for underholdningen.

For å feire de 25 årene Duplex har bak seg, for å dele fra sitt overflødighetshorn og for å møte helt vanlige folk og lære av deres seder og skikker, sender labelen ut sine iherdigste gledesspredere på en dannelsesreise gjennom grisgrendte strøk av Norges land.

De vil mellom 21. januar og 5. februar besøke fjerne strøk som Trøndelag og Trondheim, industrikapitalismen i Stavanger, middelalderhovedstaden Bergen, hovedstaden Oslo, og Oslos utlagte tarm: Drammen, og ikke minst misjonsfestningen Kristiansand.

I anledningen stikker det internasjonale skraphandlerbandet Hurra Torpedo innom gamlelandet som en del av en av sin evigvarende, globale turné for å bevare verdens hvitevarer. Black Debbath vil reise nye, høyaktuelle samfunnstema til kritisk behandling i sine tungrockmonologer. Bare Egil band gjør sine vare ballader på akustisk vis. Og Gartnerlosjen gjenoppstår på alvor – med ny giv, nyutgitte låter – og i beste Spinal Tap-stil: med ny trommeslager.

Jorunn Lønning vil binde det hele sammen med sitt skattkammer av nasjonalromantisk lyrikk og skranglepopfantene i Maroder tilbyr et innblikk i klassereisen fra korps til rock.

ALT dette i følge en melding fra Duplex sitt HQ.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

(4AD)

Bon Iver handler om mye, hovedsakelig selvtillit, nyoppdaget identitet og de gode gamle røttene.

Flere:

Håkan Hellström - Ett Kolikbarns Bekännelser
St. Vincent - Actor