The Man in Black

I dag ville Johnny Cash fylt 80 år - vi feirer dagen med et knippe videoer og Cash over stereoanlegget.

Relaterte sider:

Johnny Cash

En av populærmusikkens aller største ville i dag fylt 80 år om han levde. Johnny Cash regnes som en av countrymusikkens viktigste artister, med en katalog få om noen er i nærheten av å matche. Fra starten i Sun Studios på femtitallet til de siste skivene i American Recordings-serien, satte The Man in Black sitt markante avtrykk i musikkhistorien.

På femtitallet var Cash respektert og ansett som viktig innen country og starten på det som blir rock'n'roll. På sekstitallet kom den store populariteten, men også nedturer med dop og personlige problemer. Johnny Cash kom imidlertid tilbake på tampen av tiåret med to av historiens aller beste livealbum - At Folsom Prison & At San Quentin. Begge spilt inn i amerikanske fengsler med fanger som publikum.

Karrieren til Johnny Cash gikk i bølgedaler, men den dype barytonrøsten kom alltid tilbake, noe hans fenomenale punktum med produsent Rick Rubin og American Recordings-serien på tampen understreker.

Johnny Cash sovnet inn 12. september 2003, kun noen måneder etter at kona June Carter døde.

Vi hyller Johnny Cash i dag med musikk og et knippe videoer, og er ikke de eneste som gjør dette. På Martinique i Stavanger står Cash i sentrum, når Aaslandbros med venner feirer legenden med musikalske gullkorn fra hele hans karriere.

PS! Bak linken til Johnny Cash til høyre, finner du en rekke anmeldelser, diskografi med mere. Verdt å sjekke ut på en dag som denne.


comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo