Dj Premier til Blå

Første lørdagen i november spiller den ene halvdelen av Gang Starr eksklusivt på Blå.

Det er i forbindelse med at klubbkonseptet Juicy fyller fire år, at den gamle produsentlegenden Christopher Edward Martin hentes tilbake igjen til hovedstaden.

Primo besøkte nattklubben RÅ for omtrent akkurat et år siden, og opplegget da var mer eller mindre det samme som nå, med dj-ene Patski Love og Chris Stallion som support. Besøket vakte imidlertid svært god oppslutning, og gode minner, så menneskene bak Juicy fant det like godt å gjenta suksessen i år.

Dj Premier er blant 90-tallets fremste rap-produsenter, og brakte sammen med sin rim-makker Guru, navnet Gang Starr en evigvarende plass på stjernehimmelen. Primo som vokste opp i den kreative vuggen av Brooklyn i 80-årene, var en lærevillig hiphopfantast som arvet mye fra den legendariske Dj Scott La Rock. Premier produserte da også senere flere låter på Krs-Ones comebackalbum Return of the Boom Bap, og hadde en sterk tilknytning til mange ledende figurer i hiphops underverden. Flere av de skulle bli banebrytende, og historiske i genren: Nas, Notorious B.I.G., Jay-Z, Snoop Dogg, Big L, Jeru Tha Damaja, og mange fler.

Premier har arbeidet med de fleste som er verdt og nevnte, og har en katalog bak seg som innebefatter knapt én eneste dårlig produksjon. Han har av magasinet The Source blitt kåret blant de fem beste rapprodusenter gjennom tidene, og lager fremdeles god musikk. Blant annet sto han bak Christina Aguileras hit Ain't No Other Man i fjor, hvor hun hentet opp røttene fra amerikansk musikkhistorie med soul, jazz og blues. Med andre ord akkurat det segmentet hvor Primo har hentet det meste av inspirasjon, og som han har vært opptatt av siden han startet å spinne plater på slutten av 80-tallet.

Det er duket for en lang og nostalgisk klubbkveld på Blå, hvor du har muligheten til å høre gamle og nye beats fra kjeller til loft i amerikansk hiphophistorie.

En god unnskyldning er påkrevd for og ikke gå.

Det er 20 års aldersgrense og billetter fåes kjøpt på Tiger, Billettservice og i døra.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko

(Laskeuma / Nordic Notes)

Den finske underverdenen inviterer nok engang til epileptisk dans, polonese og moshpit.

Flere:

Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot