Bergenfest rører på seg

Håkan Hellström, The Stranglers, Glen Matlock og Los Lobos til Bergenfest 2011.

Forsidefoto fra Håkan Hellströms Myspace

Bergenfest er godt i gang med bookingen og har allerede sikret seg en rekke navn til vårens festival i vestlandshovedstaden, som går av stabelen 28. april - 1. mai.

Av artistene som er meldt klare finner vi Håkan Hellström, som kommer tilbake 10 år etter en sagnomsust konsert på festivalen i 2001. Den svenske pop-prinsen er denne høsten aktuell med det kritikerroste albumet Två Steg Från Paradise. Bergenfest oppfordrer alle til å ta vel i mot svensken som sørget for at matrosdressen ikke lenger er en utskjelt habitt, forbundet med Donald Duck, The Village People og unge marinegaster som ikke får komme inn på bar.

Klar for Bergen er også punk/new wave-legendene The Stranglers. Det britiske bandet har holdt det gående siden de debuterte med fantastiske Rattus Norwegicus i 1977, og har dette året spilt på de største festivalene i Storbritannia. Til våren legger bandet ut på en omfattende Europa-turné, som også fører de til Vestlandet.

En annen punk-legende som kommer er Glen Matlock, bassisten som Sex Pistols byttet ut med Sid Vicious - selv om han skrev musikken til ti av tolv sanger på Sex Pistols eneste studioplate, Never Mind The Bollocks, herunder klassikere som Pretty Vacant, Anarchy In The UK og God Save The Queen.

Glen Matlock har likevel sørget for at Sex Pistols stiller med originalbesetningen ved hver anledning de har laget nye kapitler til The Great Rock'n'Roll Swindle, som i 1996, 2002 og 2007 - året Pistols også besøkte Døgnvillfestivalen i Tromsø.

Til Bergen har Glen Matlock med seg The Philistines, bandet han også har med seg på albumet Born Running fra i år.

Tex-mex-veteranene Los Lobos, faren til Rufus og Martha Wainwright - Loudon Wainwright III, Joe Bonamassa, Joanne Shaw Taylor, Ida Jenshus og Valkyrien Allstars er også klare for Bergenfest 2011. Dessuten vender klubbkonseptet The Fix tilbake til Bergen med et solid knippe artister som på hver sin front representerer strømninger innen ny alternativ og elektronisk musikk.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Pains of Being Pure at Heart - Belong

(Slumberland)

Det regner tårer fra himmelen og knuste hjerter og brutte løfter åpenbarer seg på dette lekre andrealbumet fra The Pains Of Being Pure At Heart.

Flere:

Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool
Loscil - Triple Point