Øya i boks

White Denim, Cancer Bats, Säkert! og Kaia blant artistene som kompletterer Øyafestivalen 2011.

Foto: Bjørnar Håland (Øya 2009)

Øya er i mål med bookingen til årets festival i Middelalderparken. Festivalen melder også at billettsalget går så det suser, og at det nå kun er dagsbilletter igjen til torsdag, fredag og lørdag.

De siste navna på årets festivalplakat består av amerikanske White Denim, det canadiske hardcorebandet Cancer Bats og svenske Säkert! – som er Annika Norlins (Hello Saferide) svenskspråklige artistnavn. Eye Emma Jedi, Hanne Kolstø (Thelma & Clyde) og Kaia gjør Øya-programmet for 2011 komplett.

Bredt og smalt

Årets Øya-plakat er nok ikke den aller sterkeste i festivalens historie, men har like fullt en rekke musikalske godbiter. Et gjenforent Pulp, Kanye West, Fleet Foxes, Lykke Li og Kaizers Orchestra er alle navn som garantert har fått fart på billettene. Programmet på Øya er som vanlig bredt, med de fleste populærmusikalske sjangere representert. Knutepunktfestivalen presenterer kjente navn side om side med smalere musikk, og ser som vanlig både bakover og fremover når de booker artister.

I retro-avdelingen setter vi et stort kryss bak gjenforente The Jayhawks, Grant Lee Buffalo og skrangleindie-gudfedrene Guided by Voices, tre store favoritter fra det amerikanske nittitallet. Comebacket til forløperen for DumDum Boys – Wannskrækk - er også noe publikum på Øya (og Pstereo i Trondheim hvor de også spiller) kan se fram til med skrekkblandet punkrockfryd.

Fra programmet må vi også nevne Explosions in the Sky, The Avett Brothers, Destroyer, Kyuss Lives og Håkan Hellström. Når det gjelder norske artister har Øya som vanlig funnet plass til mange. Kvelertak, Kitchie Kitchie Ki Me O, Stein Torleif Bjella, Jens Carelius, 120 Days, Lukestar og Ida Jenshus er noen av disse.

Øya Open

Verdt å nevne er i aller høyeste grad det som skjer på klubbene etter at Middelalderparken stenger. Under paraplyen Øya Open blir det en rekke konserter rundt omkring i hovedstaden under festivalen i august. Vi nevner i fleng navn som groove-favorittene Okkervil River (Rockefeller), Low og Josh T. Pearson (Parkteatret), Bäddat För Trubbel (Revolver), Navigators (The Crossroad Club) og Stephen O’Malley (Blå).

Øyafestivalen går av stabelen 9 – 13. august. Mer om billetter, artister og dagsprogram finner du selvsagt på festivalens hjemmesider.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Andrew Bird - Noble Beast

(Bella Union)

Så fabelaktig kan popmusikk vere. Om ein slepp til ein Bird med riktige idear, fager røyst og nystemt fiolin.

Flere:

Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday
Love - Forever Changes