Kvelertak til Reading, Leeds

Sendes til to av Englands viktigste festivaler i regi av Lydverket og Hovefestivalen.

Foto: Øyvind Rones, groove.no

I samarbeid med NRK Lydverket har Hove og Festival Republic valgt hardcorebandet Kvelertak til å spille Reading og Leeds 27. -29. august.

I et intervju med groove i september 2009, nevnte vi blant annet: "Det er ingen tvil om at Kvelertak er et av bandene som står igjen som et av vinnerne etter festivalsesongen denne sommeren. Bandet blander omtrent alt som kan krype og gå av brutale sjangre inn i en og samme miksen, alt fra punk og hardrock til hardcore og metall."

Kvelertak skal spille på BBC Presenting-scenen på de to gigantfestivalene, som har Arcade Fire, Guns n’ Roses og Queens of the Stone Age blant headlinerne.

En jury bestående av Lydverkets Kristin Winsents, Beate Grøndahl og Andreas Øverland, P3s musikksjef Mats Borch Bugge samt Hovefestivalens pressesjef Gaute Drevdal og Festival Republic-sjefen Melvin Benn samlet seg rundt det norskspråklige bandet etter å ha fått inn hundrevis av forslag på Lydverkets nettsider.

- Jeg er fornøyd med at valget falt på Kvelertak, da det er et band som passer godt inn på Reading, sier Benn. De spiller en sjanger og har et uttrykk som ikke krever at folk forstår tekstene. De kommer til å være fullstendig hjemme på Reading og Leeds.

Kvelertak kom på andreplass i årets P3 Urørtfinale. Stavangerbandet har nylig avsluttet innspillingen av det selvtitulerte debutalbumet, produsert av Converge-gitarist Kurt Ballou i USA. I sommer legger Kvelertak ut på europaturné med nettopp Converge og Gaza (US).

Det er Hovefestivalen som melder dette.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Paul Weller - Catch-Flame: Live at The Alexandra Palace

(V2)

Ein maktdemonstrasjon frå første til siste tone. Det er sjeldan livealbum leverer så godt som dette gjer. Ein moderne klassiker.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Nas - Street's Disciple