Konserter i en lydskulptur

To søndager med konserter i lydskulpturen Omatide.

I begynnelsen av juni vil Studio på Henie Onstad Kunstsenter (HOK) gi rom for lydinstallasjonen og skulpturen Omatidie. I tillegg til å vise verket er en rekke musikere invitert for å holde konserter i samspill med skulpturen.

Omatidie av kunstnerne Johnny Skalleberg og Rolf Yngve Uggen er en hyllest til Tandbergs vakre høytalerdesign fra 70-tallet. Verket består av en fasettformet skulptur, basert på høytalerserien Fassett fra tiåret. Lydskulpturen vil være sentrert i Studio på Henie Onstad Kunstsenter. Et kvadrafonisk lydstykke blir spilt i skulpturens kropp samtidig som en film projiseres i rommet.

- For å dra det enda litt videre er det invitert en rekke ulike musikere som skal improvisere med lyden fra skulpturen de to søndagene1. og 8. juni. Her får publikum både anledning til å stifte bekjentskap til fire svært dyktige og forskjellige utøvere – i tillegg til at skulpturens mekaniske form får en motvekt i fire levende improvisasjoner, rapporteres det fra HOK.

Solokonserter 1.juni kl 14

- Den japanske musikeren So Takahashi er en formidabel skaper av surrealistisk elektronisk musikk, og vil avdekke ukjente sider ved skulpturen.

- Den norske Espen Jørgensen vil presentere sitt møte med skulpturen gjennom sitt instrument: gitaren.

Solokonserter 8.juni kl 14

- I samspill med Omatidie vil produsenten og pianisten Kåre Vestrheim holde sin debutsolokonsert.

- Trommeslageren og perkusjonisten Paal Nilssen-Love er kjent for sine usedvanlige improvisasjoner, hva som oppstår gjennom hans møte med lydskulpturen gjenstår det å høre.

Musikkarrangement er gratis ved kjøp av museumsbillett. 1. og 8. juni vil man kunne se utstillingene Headlines and Footnotes og Hydros samling på samme billett.


comments powered by Disqus