120 Days, Garage 2. oktober

Garage Oslo 5 år: En av de heftigste konsertene så langt i år – 120 Days har langt fra kastet bort tiden mens de har vært ute av søkelyset.

Foto: Bjørnar Håland

Tre år har gått siden debutalbumet til 120 Days ble sluppet, og etter at det verste kaoset med oppmerksomhet ga seg så har vel samtlige hatt tid og mulighet til å la det hele synke inn litt. Debuten var ulikt noe annet et norsk band har levert, men dristigheten til 120 Days var langt fra det eneste bandet hadde å by på – en hel haug melodiske perler blant tung og krautete elektro er ikke akkurat lett å ignorere.

Å komme ned i kjelleren på Garage var ikke slik det vanligvis er denne gangen. Innerst i lokalet kunne man se at scenen var helt tom, og foran var det en liten firkantet opphøyning som var delt i to, med plass til to personer på hver side – stående mot hverandre. Oppsettet var ikke bare godt til en forandring - det fungerte også helt suverent. Rundt den lille scenen samlet folk seg rundt tre relativt innadvendte scenepersonligheter, og én som konstant henvender seg til alle i 360 grader i et småsurrealistisk og ekstremt lekkert arrangement.

Lysoppsettet gjorde også hele opplevelsen enda mer herlig klaustrofobisk enn jeg noen gang har følt meg på en konsert. Når man har et lydspor i form av Ådne Meisfjords sparsommelige men høyst effektive paranoide vokal som en evig motpol til tunge suggererende elektrobeats, så har det en tiltrekningskraft som er bortimot ubeskrivelig.

Det kunne vel neppe blitt gjort særlig mye bedre altså. At settet kanskje har blitt gjort enda mer elektronisk enn slik vi kjenner 120 Days fra før av kan jeg ikke se en eneste ulempe med. Slik som dette foregår definitivt en verdig feiring av en Oslos viktigste konsertstuer, slik bygger man opp forventninger til et nytt album fra 120 Days og slik lager man fest på en fredagskveld.

Det førte til en aften hvor sofistikert og elegant elektro på perfekt måte ble moset sammen med skitten kraut og velplasserte utbrudd - det hele gjennomført på nesten overnaturlig vis. En konsertopplevelse av de sjeldne, rett og slett.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.