Konsert: 16 Horsepower

Rockefeller, Oslo 4. november 2003

Det er alltid hyggelig å se et band man liker ta et steg opp i popularitet (med unntak av de bittesmå man vil ha for seg selv). Etter at 16 Horsepower tidligere har solgt ut John Dee var det på tide at de fikk prøve seg i husets storsal. Der var det mye folk, uten at det ble ubehagelig trangt foran scenen.

Denne gangen var bandet her i forbindelse med skiva Olden, som er en slags oppsummering av tidlige opptak. Derfor ble det mye gammelt materiale. Fans av den første skiva fikk både Black Soul Choir, I Seen What I Saw, Harm's Way og mange andre godbiter. Det er som trioen fra disse tider bandet i disse dager turnerer. Dermed ble det mer kupønk og kraftcountry enn ved forrige besøk. I tillegg fikk man servert et par låter som jeg ikke kjente igjen.

David Eugene Edwards underlige og flotte trekkspill ble benyttet i flere av låtene. Når dette ble traktert, blant annet i Harm's Way og American Wheeze, virker Edwards nærmest som en slangetemmer som kontrollerer sin farlige reptil. Uansett om mannen spiller dette instrumentet, banjo eller gitar er han som et helt orkester alene. Både stemme og instrumenter gir fra seg så mye godlyd at man nesten stiller seg uforstående at han får det til. Han stråler fra sin barkrakk og helt inn i ryggmargen på lytteren.

Jeg har flere ganger de siste åra opplevd at lyden på Rockefeller kan være halvråtten. Heldigvis var det ikke engang tilløp til noe slikt denne kvelden. Den dunkle rocken fylte det store lokalet på en upåklagelig måte. Om jeg skal være vanskelig kan jeg si at jeg kanskje savnet noe av intimiteten mellom band og publikum fra tidligere konserter, men sånn er det når man må over i større lokaler. 16 Horsepower driver uansett ikke med small talk eller publikumsflørt mellom låtene, så det ble ikke noen påtrengende stor forskjell.

En kveld med dette bandet føles alltid litt for kort, uansett hvor lenge de spiller. De har en fantastisk evne til å holde på publikums oppmerksomhet uten for mye dilldall. For andre gang så jeg denne gjengen spille to sett ekstranummer. De kom først på en gang, for så å til slutt bli klappa inn igjen. Avslutningen var to låter jeg mener det ble skreket på tidligere på kvelden. Først en utgave av Strawfoot, med Edwards alene på scena. Så en kraftig For Heaven's Sake.

Neste gang kan det være kamp om bilettene på Rockefeller, og 16 Horsepower fortjener hver eneste nye fan.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Felice Brothers - Yonder Is the Clock

(Team Love)

The Felice Brothers rusker liv i tradisjonell amerikansk folk på en måte som bør ta pusten fra de fleste.

Flere:

Le Corbeau - Moth on the Headlight
Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz