Minnekonsert for Nikki Sudden

Dave Kusworth fronter minnekonsert for Nikki Sudden, sammen med en rekke kjente norske artister.

Lørdag 10. juni arrangeres det en minnekonsert for Sudden på Elm Street i Oslo, hvor hans makker fra The Jacobites, Dave Kusworth gjør et sett av Sudden-/Jacobites-låter backet av et band bestående av norske musikere, fra Trashcan Darlings, Mormones og The Loch Ness Mouse. Dette bandet backer også en rekke norske vokalister som fremfører Sudden-låter: Emil Nikolaisen (Serena Maneesh), Ivar Nikolaisen (Silver), Strange Gentle og Chris Doll (Trashcan Darlings), Bjørn Müller (Backstreet Girls), Al de Loner (Midnight Choir), Tine (Cables) og Einar Stenseng.

Nikki Sudden var frontmann i det britiske post-punkbandet Swell Maps sammen med broren Epic Soundtracks, og kjennes også fra bandet The Jacobites. Han døde i New York 26. mars i år.

Chris Damien Doll fra Trashcan Darlings sier: "Han var en god personlig venn av meg som jeg de siste årene har brukt mye tid sammen med når jeg har vært i Berlin. Nikki Sudden er en av de få menneskene jeg har møtt som man kan kalle "artist til fingerspissene." Allikevel alltid en gentleman, svært imøtekommende og mer punktlig og presis enn de fleste. Hans dødsfall kom som et sjokk både på oss som kjente han og fansen generelt. Hans siste plate, som ennå ikke er gitt ut, er den beste soloplata han noengang har gjort. Jeg ønsker å markere Nikki Sudden og arrangerer derfor en minnekonsert for ham."

Arrangør Chris fra Trashcan understreker at dette ikke bare gjøres for å feire en låtskriver som har vært en stor inspirasjon for alle de involverte, men også for å spre Suddens musikk til nye generasjoner.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Lemmus Lemmus - Lemmus Lemmus

(Naked Lemming)

Gjør deg klar for en unik opplevelse: Ti spor som kommer til å ta deg med til merkelige steder der få mennesker har vært på mange år!

Flere:

The Megaphonic Thrift - Decay Decoy
Monster Mike Welch - Cryin' Hey!