Datarock, Betong 10. september

Betong var åsted da Datarock spilte sin første konsert utenfor Bergen. Ti år senere var de tilbake, og det ble et deilig, deilig gjensyn.

Relaterte sider:

Datarock

Tekst: Helge Skivenes
Foto: Hilde Mesics Kleven (klikk på bildet for tilgang til galleri)


Fotballklubben Brann er ikke lenger den eneste mannegruppen kledd i rødt som kan kalle seg Bergens stolthet. Ikke etter at Datarock har skapt sin egen sjanger, turnert verden rundt og i prosessen klart å gjøre joggedress både sexy og fasjonabelt.

For 10 år siden hadde guttene sin første konsert utenfor Bergen. Den var på Chateau Neufs kjellerscene Betong i Oslo. Fredag 10. september kom de tilbake - denne gangen som menn, og denne gangen med et show i kofferten som ljomet av erfaring, selvsikkerhet og karisma.

Fødselsdagskonserten som de selv kalte den var preget av en herlig energi bak, på og foran scenen. Publikum sto tettpakket opp etter veggene på Betong mens de rødkledde regjerte over det som fort ble et svett, tett og deilig dansegulv. Vi trengte ikke vente lenger enn til sang nummer to, Give It Up, før dansegulvet ble en stampende, hoppende og dansende homogen masse. Og derfra skulle det bare oppover. Gjennom et massivt publikumsfrieri som inkluderte gamle og nye favoritter, som å dra publikum opp på scenen (bare de iført joggedress vel å merke), som å stage-dive og som Jane Fonda-inspirert aerobic - viste Bergenserne Betong hvordan man skal datarocke.

Og datarocke gjorde vi. Det var egentlig aldri spørsmål om noe annet. Fredrik Saroea og kompani ga oss et sceneshow som det var umulig å sitte stille til. Et fyrverkeri av en trommis og en garvet vokalist med hodeløs gitar førte oss gjennom stort og smått av hits, mens prikken over i-en kom gjennom en serie saksofonsoloer som man egentlig bare ville ta av seg buksene og bøye seg overende for.

Det var helt tydelig at bandet likte å være tilbake på Betong. Det likte også publikum. Det er kjekt å være tilstede på en konsert som er spesiell, og et tiårsjubileum er slett ikke noe å kimse av. Datarock feirer ikke som alle andre. Etter å ha gitt oss en konsert over all forventning avsluttet de hele kalaset med gode gamle Time Of My Life og takket fansen for ti fantastiske år.

Vi bukker, nikker, neier og gratulerer bandet med dagen. Måtte de ti neste årene bli minst like bra for Datarock.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The National - High Violet

(4AD)

Frakken er den same, og det dunkle har ikkje sleppt taket. Det har heller ikkje evna til å skape storarta songar.

Flere:

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons
Bryan Ferry - Frantic