Tricky, Rockefeller 16. november

Fotograf Chris Erlbeck har laget en bildereportasje fra Trickys konsert på Rockefeller.

Relaterte sider:

Tricky

Massive Attack

Adrian Thaws eller Tricky Kid om du vil, er en av de artistene på den britiske musikkscenen som klarte å skape et navn for seg, ved å fremstå ett hundre prosent seg selv. I alle fall var det inntrykket mange hadde av han, da han erobret hitlistene med albumet Maxinquaye (dedisert til sin avdøde mor). Soloalbumet som ble sluppet etter å han "forlot" den stadig mer populære gruppen Massive Attack.

At Trickys lydbilde alltid har vært eksperimentelt og utfordrende har ført til at han i dagens lys fremstår som en innovativ produsent, som var med på å sette standarden for bl.a. den britiske trip-hopscenen på 90-tallet.

Tricky overførte mye av sin private frustrasjon for å ha blitt en tabloidfigur, inn i musikken. Og klarte på den måten å bli en musikalsk hybrid, på en britisk musikscene som hele tiden var i medienes fokus.

Da Tricky kom til Rockefeller utviste han mye av denne forventede uforutsigbarheten, ved å spille deler av settet med ryggen til publikum. Rulle og røyke seg en joint i midten av settet. Plutselig koble ut i trance-lignende tilstand, for og enda mer overraskende vende tilbake for å gi publikum kjente og kjære låter.

Siden tekstforfatter dessverre ikke kunne være tilstedet denne søndagen på Rockefeller, er teksten basert på en gjengivelse fra fotografen, i tillegg til inntrykket bildene gir.

Ideen er derfor at bildene i seg selv kan fortelle en historie, fra en konsert som skal ha vært beskjedent besøkt, og variabelt mottatt.

Alle bilder: Chris Erlbeckcomments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sharon Van Etten - Tramp

(Jagjaguwar)

Med slike songar, med slik ei plate veks Sharon Van Etten fram og blir ei av dei beste stemmene vi har for tida.

Flere:

The Sea and Cake - Everybody
Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters