Konsert: Kjetil Møster Sextet

Moldejazz, Alexkjelleren 19. juli 2006: Kjetil Møster Sextet: Hardt og brutalt

Forestill deg en hardtslående frijazztrio som får deg til å gå av skaftet i pur fascinasjon. Oppå dette lydbildet legger du så en tilsvarende trio. Slik oppstår Kjetil Møster Sextet.

Kjetil Møsters saksofon har vi med glede fått høre i mange band og konstellasjoner de siste årene. Onsdag kveld viste han oss hans siste prosjekt; en sextet med en ikke helt vanlig besetning. Anders Hana på gitar, Ingebrigt Håker Flaten og Per Zanussi på bass og Morten J. Olsen og Kjell Nordeson på trommer og vibrafon sørget for en formidabel stereoeffekt og et grusomt trøkk.

Konserten var delt opp i to sett, hvor begge bygde seg opp som en vulkan på en dårlig dag. Fra sensitive lydseanser vandret de etter hvert mot et mer konkret uttrykk, og endte til slutt med selve utbruddet, hvor man skulle tro mørkemannen selv hadde inntatt scenen. Jeg er sikker på at hjertet mitt hoppet over et slag de gangene Olsen og Nordeson på hvert sitt trommesett snudde opp ned på stillheten og resten av bandet hylte alt de kunne på sine instrumenter. Fantastisk.

Dette ble en oppvisning av friimprovisasjon man bare må ta av seg hatten for, men tendensen i dagens norske frijazz er som kjent å inkludere flere stiler. Møster selv står som en viktig bidragsyter til formingen av denne trenden, derfor var det ingen stor overraskelse at det her til tider var like mye rock som det var friimpro.

Under konserten takket Kjetil Møster International Jazz Festivals Organization, Moldejazz og festivalsjef Jan Ole Otnæs, for at sexteten hans kunne realiseres. I så måte kan publikum takke de samme aktørene, for bandets andre konsert i historien sparket usedvanlig hardt fra seg.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Boy Least Likely To - The Law of the Playground

(Too Young to Die)

Med banjoen som veiviser lærer The Boy Least Likely To oss å finne barnet som bor i oss alle.

Flere:

Little Axe - Hard Grind
Espers - Espers II