Molde Jazzfestival: Charlie Haden - Land of the Sun

Bjørnsonhuset 19-7-2005

Land of the Sun er siste utgivelse signert Charlie Haden, et prosjekt som har dratt i land Grammy for beste latinplate. Pianist Gonzalo Rubalcaba står som arrangør på den utgivelsen, og han var også et viktig bindeledd i konserten på Moldejazz tirsdag.

Man kan bruke store ord for legge ut om hvor vakker denne musikken er. Komposisjoner av en mexikansk komponist, fremført av profesjonelle latinrelaterte jazzmusikere, arrangert mykere enn fløyel – dette må da være et drømmeprosjekt for den romantisk anlagte lytter.

Og det var det i Bjørnsonhuset. I det minste kunne man fort drømme seg bort – ikke bare i søte harmonier, men også i sine egne tanker. For det var ikke måte på hvor sakte det skulle gå fremover i denne konserten. Haden var hovedartisten, men gjorde ikke så mye for å forsvare sitt ståsted som den mest anerkjente musikeren på scena. Bak trommene satt nemlig den fabelaktige Antonio Sanchez, som sammen med pianist Rubalcaba reddet kvelden for både aktører og tilhørere. Sistnevnte fikk nemlig til å vise frem sin spillestyrke, som her lå i melodiske ferdigheter og et meget følsomt anslag.

Mangelen for dette bandet var antageligvis dynamikken. Alt for mange låter ble fryktelig lavmælte, noe som gjorde at man fort ble oppmerksom på de få gangene styrkegraden økte kollektivt. Dette førte videre til at de fire blåserne mest ble stående i kø for å spille kor – det ble liksom ingen nerve. Av dem var det altsaksofonisten Miguel Zenon som utmerket seg mest gjennom en av sine soloer der bandet fulgte med oppover i en dynamisk spiral, og han kunne utfolde seg mer.

Utfoldelse var et savn denne kvelden. På mange måter uhyre vakkert, på mange måter rett og slett kjedelig.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Thelma & Clyde - White Line

(Karmakosmetix)

Mørk optimisme, massevis av driv og fremtidsassosiasjoner.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
Salvatore - Tempo