Øya 2010: The Flaming Lips

Festivaler handler om fellesskap, ingen formidler dette bedre enn The Flaming Lips.

Det er ikke bare lett å være The Flaming Lips. På den ene siden har man det musikalske som absolutt ikke tilfredstiller et stort publikum. På den andre: En endeløs rekke av skamløse publikumsfriende gimmicks under konsertene, som folk kjenner til og som de forventer å se.. The Flaming Lips har nemlig rykte på seg for å være en av verdens beste konsertopplevelser, og det er ikke uten grunn.

Wayne Coyne og hans band er nemlig en av de fremste på å vite hva publikum vil ha. Bare introduksjonen hvor frontvokalist Wayne ruller over publikum i en gjennomsiktig ballong understreker hvor viktig det er for The Flaming Lips å få med publikum. Dette er noe som gjennomsyrer hele konserten, i alt fra direkte konversasjoner om fred, allsang og presentasjoner av materialet. Showet i seg selv består i alt fra tuttifrutti-lignende konfekt som blir pøst over publikum, sammen med endeløse skyer av røyk og ballonger. Coyne selv fremstår som den samme verdensvante potrøykende hippien som vi kjenner fra platene - men likevel full av visdomsord og ikke minst med en hel del kjærlighet til de oppmøtte.

En spredt diskografisk gjennomgang over de snart 20 årene The Flaming Lips har holdt det gående gjorde ikke mindre for å tilfredsstille et feststemt fredagspublikum på Øya. Og tiltross for en del overdrevne anekdoter om været, var Coyne og Co i stand til å frembringe tårekanalplagende versjoner av både Do You Realize, She Don´t use Yelly og ikke minst Yoshimi Battles the Pink Robots.

Foto: Jan Erik Svendsen for Øyafestivalen / Øyafoto


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


New Order - Waiting For The Sirens' Call

(London Records 90 Ltd.)

Evighetsmaskinen New Order leverer langt over gjennomsnittet i sin andre vår.

Flere:

Two Gallants - What the Toll Tells
Opsvik & Jennings - A Dream I Used to Dream