Palletts Heartland

Final Fantasy‏ er klar med sitt tredje album, slippes tidlig i 2010.

Etter turnering og samarbeid med Beirut, Pet Shop Boys og Arcade Fire, er den canadiske komponisten, fiolinisten og sangeren Owen Pallett nå klar med sitt tredje album som Final Fantasy.

Pallett har arbeidet med sitt nye album i ni måneder, og resultatet har blitt Heartland, et 45 minutter langt stykke orkestrert musikk krysset med loopet fiolin og vokal. Låtene skal være basert på en fortelling om den unge, voldelige bonden Lewis som lever i den oppdiktede verdenen Spectrum, og er formet som en enveis dialog med Lewis i samtale med sin skaper.

Arbeidet med innspillingen begynte i november 2008, når Pallett og Arcade Fire trommis Jeremy Gara fløy til Reykjavik for å spille inn i studioet The Greenhouse, hvor blant annet Bjørks Medulla og Bonnie Prince Billys The Letting Go også ble innspilt.Orkesteret ble spilt inn i Praha i januar 2009, med den tsjekkiske symfoni.

Andre gjester på albumet er Matt Smith (Nifty), Reg Vermue (Gentleman Reg) og komponisten Nico Muhly (Bjørk, Mew, Antony and the Johnsons). Rusty Santos, som produserte Animal Collectives Sung Songs og mikset Panda Bears Person Pitch har mikset Heartland, som slippes på Domino 11. januar 2010.

Låtliste:
Midnight Directives
Keep The Dog Quiet
Mount Alpentine
Red Sun No. 5
Lewis Takes Action
The Great Elsewhere
Oh Heartland, Up Yours!
Lewis Takes Off His Shirt
Flare Gun
E Is For Estrange
Trust With Mephistopheles
What Do You Think Will Happen Now?

Det er EMI som melder dette i dag, og som sørger for promobilde.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

MJ Cole - Back To Mine - A Personal Collection For After Hours Grooving
Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?