4 norske til Øya

The Cumshots, Purified In Blood, The Megaphonic Thrift og Blood Command klare for Øyafestivalen.

Foto av The Megaphonic Thrift: Bjørnar Håland

Øyafestivalen slapp i dag fire norske navn, under fellesnevneren hardtslående og støyfull rock.

Hardtarbeidende The Cumshots er i ferd med å høste frukter etter årelang tjeneste innen nihilistisk og blodig rock i skjæringspunktet mellom råskap og metall. Kvintettens fjerde langspiller, A Life Less Necessary, kom i høst og har fått strålende motakelse her hjemme, og ikke minst i England og andre steder i Europa. Bandet er nominert til Spellemannspris og kjemper også om Statoilstipendet som deles ut under by:Larm.

Groove-favorittene The Megaphonic Thrift fra Bergen er også meldt klare for Middelalderparken. Bandet, med medlemmer fra The Low Frequency in Stereo, Stereo 21 og Casiokids/Syme, leverer gitardreven moro med hint fra Built To Spill, Sonic Youth og My Bloody Valentine, og er straks klar med sitt første album, Decay Decoy, som slippes på Hype City 1. mars.

Hommersåksbandet Purified In Blood byr på aggressiv miks av metall og hardcore, og har vært sentral i norsk undergrunn det siste tiåret. De er tidligere vinnere av Zoom og har også fått Alarmpris for beste liveband. Bandet er straks klare med nytt album, Under Black Skies, som er mikset i Seattle av Matt Bayles (tidligere jobbet med blandt annet Mastodon og Isis). Purified In Blood henter inspirasjon fra bråkmakere som Earth Crisis og Slayer, og vil garantert støye kraftig på Øya i august.

Hypede Blood Command fra Bergen er siste navn i dagens slipp. Med rå og fengende rock har de skapt seg et navn og blitt en livefavoritt hos mange. Bandet har så langt gitt ut to singler og følger opp med album i år.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Karl Seglem - Femstein

(NOR-CD)

To horn i pannen, ei fele som spiller som Fanden, sjamanrytmer og et snev elektronikk - Femstein er Karl Seglems muligens beste plate!

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
Pinetop Seven - The Night's Bloom