Bendiksenprisen

Bendiksenprisen deles ut for første gang i år, med 100 000 kroner i vinnerpotten.

For første gang skal artister dele ut en pris til kolleger. Bendiksenprisen på 100 000 kroner skal bidra til talentutvikling innen norsk populærmusikk. Prisen administreres av landets største interesseorganisasjon for artister, GramArt.

Susanne Sundfør (bildet), Karpe Diem, Marit Larsen, Shining og Donkeyboy er nominert til prisen som deles ut på GramArts årlige sommerfest 20. mai på Emil&Samuel i Oslo.

Bendiksenprisen ble opprettet i fjor, i anledning GramArts 20-års-jubileum og gis av Kulturdepartementet. Innsendte forslag har vært mange og juryen, bestående av styret i GramArt, har hatt en vanskelig jobb med å plukke ut de fem nominerte.

– Det er en ære for GramArt som artistorganisasjon å kunne få lov til å dele ut denne prisen! Alle sjangre har sine priser og endelig har populærartistene også fått sin egen pris, gitt gjennom deres egen organisasjon, sier daglig leder i GramArt, Elin Aamodt.

- Antall påmeldinger og spennet i sjangre har vært fantastisk og det har vært en lang prosess å plukke ut de fem dyktige artistene/bandene som tilslutt ble nominert, legger styremedlem Elisabeth Andreassen til.

Om Bendiksenprisen
Prisen er oppkalt etter Arne Bendiksen, som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til.

Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning. Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen.

Fra artister til artiser
Juryen for prisen er GramArts eget styre som består av artistene Harald Sommerstad (Minor Majority), Bård Jørgen Iversen (D.D.E.), Askil Holm, Elisabeth Andreassen, Arne Hurlen (Postgirobygget) og Bjørn Gunnar Sando (Hellbilies), Maria Haukaas Storeng, Danny Young (Smoke Mohawk) og Per Olav Hoff Mydske.

Det er Kulturmeglerne som melder dette i dag.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes

(Swami)

Med punkattityde, garasjelukt og ein solid porsjon sterke låtar presenterer den unge amerikanaren seg på eit primitivt og overtydande vis.

Flere:

Shining - Grindstone
Arve Henriksen - Chiaroscuro