Jazz-stipend til Jørgen Mathisen

Saksofonist Jørgen Mathisen ble hedret med Statkraft-stipend under Oslo Jazzfestival fredag.

Relaterte sider:

The Core

Supersonic Rocketship

Zanussi Five

I en pressemelding fra Oslo Jazzfestival fortelles det at Jørgen Mathisen har fått "Statkrafts Young Star"-stipend 2008.

I uttalelsen heter det:

"Saksofonist Jørgen Mathisen fra Oslo tildeles Statkrafts Young Star stipend 2008. Mathisen ble enstemmig valgt av juryen som består av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale.

Statkrafts Young Star stipend deles ut til en musiker i alderen 18 - 25 år som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Stipendet består av kr. 50 000,- og inkluderer en spillejobb med et valgfritt prosjekt under påfølgende Oslo Jazzfestival. Juryen uttaler følgende om årets mottaker:

Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briliant. Han kom inn i jazzmiljøet som et skudd og har markert seg tydelig som musiker de siste årene."

Mathisen er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har allerede markert seg gjennom band som The Core, Zanussi 5, Humwee, Supersonic Rocketship og Trondheim Jazzorkester. Mathisen er også aktuell med en ny trio sammen med bassist Per Zanussi og trommeslager Franklin Kiermayer.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand

(Rounder)

Hvem skulle trodd at dette umake paret skulle stå for en av årets utgivelser? Ikke jeg i hvert fall.

Flere:

Simon Joyner - Skeleton Blues
Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe