White Lord Jesus gjenoppstår

Kloakkmunkene med ny plate og konsert.

20 år etter at de ble oppløst, vender nå synth/goth-duoen White Lord Jesus tilbake. Tristan Christ (Arvid Skancke-Knutsen) og Tognazzi (Thomas Robsahm) lanserer platen av samme navn og markerer dette med konsert på Mono mandag 14/11.

De 16 låtene som utgjør White Lord Jesus (Kong Tiki) inneholder alt bandet rakk å spille inn i løpet av deres korte karriere (83-85). Låtene er dels remikset og rekonstruert ut fra aldri utgitte demo-innspillinger, men de to har også spilt inn et par nye låter.

Robsahm/Skancke-Knutsen dannet White Lord Jesus i Oslo høsten 1983 etter å ha spilt i bandene Dynamo Forte (Risør) og Brød & Sirkus (Arendal). De ble en del av "kassett-bevegelsen" som pågikk i Norge i starten av åttiårene. Andrej Nebb mente at White Lord Jesus var "munker i kloakken, men deres Amen (1984) ble godt mottatt og blant annet kåret til Årets kassettutgivelse av leserne i både Puls og Nye Takter. Geir Rakvaag (Nye Takter) mente følgende om Amen da den ble utgitt:

"White Lord Jesus lever på musikalske kontraster. Sangeren Arvid Skancke-Knutsen skriker mer enn han synger, med en stemme full av angst, fortvilelse og frustrasjon. Thomas Robsahms synthesizer-spill er derimot strukturert, kontrollert og til tider vakkert. Sammen lager de musikk som på tross av sin ekstreme form drar på en årelang rock-tradisjon. Musikken er rett og slett fengende, noe som skyldes at de to lager noe så sjeldent som bra låter."

I kategorien panegyriske klassikere henter vi frem igjen Torill Eks omtale av Amen i Banzai, 1985:

"Kan ikke komme på ord, heller ikke noe navn. Bare gjøre et forsøk på å visualisere en stemning, ved hjelp av en fattig penn. Visualisere tonene som gjør rommet dunkelt. Ord fra stemmen over tonene oppløser meg. Gir meg vinger, og jeg flyr. Flyr blant ravner rundt i kosmos til jeg lander på en gravsten. Månen ler blekt, og der kommer tidevannets poetikk bølgende: Drukner meg, voldtar den døde kroppen min inntil en undervannssoldat løfter en trompet til munnen og blåser meg opp på en strand. Et fjernt sted. Jeg rister toner og ord ut av håret, mens Nosferatus klamme pust tørker huden min..."

Til tross for densalgs skryt pakket de to sammen instrumentene samme år og skapte karriere innen musikkjournalistikk og film. Etter å ha pratet om å slippe Amen på CD i årevis, begynte Tristan og Tognazzi å jobbe med utgivelse i 2004. Sangene ble ikke bare overført digitalt og remikset, de fleste ble også spilt inn på nytt og tilleggsprodusert i tillegg til to helt nye låter, inkludert radio-singlen og videoen Back In Mary's Room.

På Mono 14. November er det releaseparty for debut-CDen White Lord Jesus og det er klart for deres første konsert på 20 år.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Sukpatch - 23

(Moshi Moshi)

Ein godtepose av ei plate, skryter vår anmelder, som ble hypnotisert av denne...

Flere:

In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat
Ed Harcourt - From Every Sphere