Dinosaurer til Tromsø

Bukta har fått på plass Dinosaur Jr. som headliner til sommerens festival.

Legendariske Dinosaur Jr. var sentral i den amerikanske undergrunnsrocken på åttitallet. Sammen med band som Sonic Youth og Hüsker Dü sto de i spissen for en gitarstøyende bølge som la grunnlaget for mye av indierocken av i dag. Trioen, med J. Mascis i front, sto bak et knippe klassikere som også inspirerte Pixies og Nirvana til å starte som band, før de på nittitallet ble oppløst.

I 2007 kom Massachusetts-bandet tilbake med en oppsiktsvekkende sterkt comeback-skive. Beyond, og oppfølgeren Farm fra i fjor, viste at Mascis, Lou Barlow og Murph, 20 år etter storhetstiden fremdeles er blant de beste rockbandene i verden. Det er med andre ord ingen falmende storhet Bukta har fått som headliner.

Dinosaur Jr. har besøkt Norge noen ganger de siste årene, og levert knallfine konserter både på Storås og Rockefeller. I slutten av mai kommer de tilbake til Oslo, for en helaften sammen med Built To Spill på Sentrum Scene, og fredag 16. juli runder Mascis & Co av Buktafestivalens andre dag.Bukta begynner nå å få på plass mye av sommerens program. Festivalsjef Robert Dyrnes trakk forleden Danko Jones og Hayseed Dixie opp av hatten, og tidligere er navn som The Sonics, Juliette Lewis, Mew, Big Bang, John Olav Nilsen og Gjengen, Mondo Generator, Clutch, Hellbillies, [ingenting], Kråkesølv, Moddi og Navigators også meldt klare.

Foto: Bjørnar Håland /presse


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Inspiration Information

(Strut)

Vellykket integrering mellom etiopisk jazzpionér og britiske fusjonister.

Flere:

The Mormones - Guide To Good And Evil
Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly