Bob Mould til Øya

Sugar-klassikeren og 20-årsjubilanten Copper Blue fremføres i sin helhet.

Øya slår til med nok en knallbooking for sommerens festival. Bob Mould var sentral på den amerikanske undergrunnsscenen på 80-tallet med Hüsker Dü, som leverte sju flotte album før bandet etter bautaen Warehouse: Songs & Stories ble oppløst i 1987.

Bob Mould gikk deretter solo (med et par magiske skiver i starten), før han i 1992 returnerte med sitt nye band, Sugar. Debutalbumet Copper Blue var en støyende klassiker som markerte starten på et nytt kapittel for Mould.

Med Copper Blue fikk Bob Mould et slags kommersielt gjennombrudd. Albumet føk til topps på salgslistene i blant annet Storbritannia, og mange kritikere hadde Sugar øverst på lista da 1992 skulle oppsummeres. I NME ble Copper Blue kåret til årets album.

Fra Øya-kontoret meldes det at publikum kan forvente en støyende og intens konsertopplevelse, når legenden Bob Mould i front av en krafttrio skal fremføre hele Copper Blue i Middelalderparken august.

Øyafestivalen har allerede sluppet knallbookinger som The Stone Roses, Björk, Thurston Moore, Charles Bradley, First Aid Kit, Refused og Bon Iver - for å nevne noen.

Dette har medført at billettene har rast unna i rekordtempo, og i skrivende stund er det nesten utsolgt for festivalpass. Hvis du har tenk deg på Øya er derfor lurt å skaffe seg billett fortere enn svint.

Mer om programmet og billetter finner du HER.
comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Proviant Audio - Real Love Tastes Like This

(Paper Recordings)

Kruttet er oppskutt, Proviant Audio skyter fra hofta.

Flere:

Mats Eilertsen - Flux
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica