Perfect Pop fyller 20

En av Norges eldste indielabler feirer seg selv med jubileumsplate og festival på Mono i Oslo førstkommende helg.

Perfect Pop Records har i 20 år vært stolt leverandør av norsk solskinnspop med sjel og hjerte. Labelen ble starta av The Time Logders i 1991, som også sto for den første utgivelsen, og ble seinere overtatt (visstnok over en øl på Last Train)av Bartleby fra smått legendariske The Tables.

The Tables er ikke de eneste med kultstatus som har gitt ut skiver på selskapet. Fenomenale Astroburger, underkjente The Jessica Fletchers og glitrende The Loch Ness Mouse er andre eksempler på band som har satt spor etter seg via Perfect Pop, en label som hele veien har vært drevet av musikere og folk med hjerte for gode popmelodier og klassisk indie-mentalitet.

I diskografien til Perfect Pop finner vi også band som The Releasparty, The Time Lodgers, The Blind Bats, Robert Birdeye, King Midas, The Ethnobabes og The Superman Can Fly. De siste åra har også fine tilvekster som Je Suis Animal og Firefly Effect kommet til, og nå i høst kommer Vaccum Dreamers (med folk fra The Blind Bats, The Tables og Astroburger) med sin debut.

Perfect Pop har all grunn til å feire seg selv, og det gjør de til gangs på Mono førstkommende helg med minifestival og utgivelse av jubileumsplata Tweest and Shout.

Det flotte jubileumsprogrammet er som følgende:

Fredag 21. oktober

An Ananas + The Jessica Fletchers
Firefly Effect
The Time Lodgers (reunionkonsert)
Katie Smokers Wedding Party

Lørdag 22. oktober

Astroburger
The Loch Ness Mouse (originalmedlemmene)
The Bartlebees
Monobird feat. Gary Olson

Jubileumsskiven på skinnende vinyl vil selges under festivalen, og smakebiter fra Tweest and Shout kan du høre HER!

Det vil for øvrig være mulig å handle inn mere vinyl på Mono i helga, da det kilt inn mellom de to kveldene arrangeres platemesse på dagtid lørdag.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Helldorado - Director's Cut

(Checkpoint Charlie)

Hemningslaus og morderisk debut frå ein løfterik Stavangerbande.

Flere:

Sukpatch - 23
Deportees - Under the Pavement - The Beach