cover

The Twilight Saga: New Moon

Diverse artister

CD (2009) - Atlantic / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Singer/songwriter / Elektronika / Alternativ

Spor:
Meet Me On The Equinox
Friends
Hearing Damage
Possibility
A White Demon Love Song
Satellite Heart
I Belong To You (New Moon Remix)
Rosyln
Done All Wrong
Monsters
The Violet Hour
Shooting The Moon
Slow Life
No Sound But the Wind
New Moon (The Meadow)

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Urban smoothie

Alexandra Patsavas blander deler av indie og majorkultur i en blender, og delene er vanskelig å skille fra hverandre.

Alexandra Patsavas er navnet på damen som etter hvert har fått status som en suksessrik organisator av vellykkete lydspor til film og tv-serier. Det er hun som har gjort serier som The O.C., Grey's Anatomy og Gossip Girl kjent for god musikk. Nå tar hun med seg mye av den samme formelen over i storsatsningen The Twilight Saga: New Moon.

Filmen, som har norgespremiere 20. november, er en oppfølger til kjempesuksessen Twilight (2008). En popcorn-film om vampyrer, produsert av og for MTV-generasjonen. Den balanserer i landskapet mellom Alan Balls eksperimentelle sjangerlek i True Blood og mer jordnære vampyrserier som Buffy - The Vampire Slayer.

New Moon som er del i Twilight-filmserien som har hatt enorm suksess i Statene, og den fortsetter sannsynligvis den samme historieløse og lettkonsumerte Twilight-stemningen. Det sier mye hvor viktig satsningen på filmmusikken er når den slippes en måned før filmen har premiere. Dermed settes det store forventninger til Patsavas evne til å treffe filmens målgruppe med lydsporet som et viktig ledd i markedsføringen.

Her har hun valgt å legge seg et sted midt i mellom såkalt indie og major-kultur. Med en rekke av årets største undergrunnsnavn; Grizzly Bear, St. Vincent, Bon Iver og Death Cab For Cutie. I tillegg er filmmusikken spekket med en rekke store navn som The Killers, Muse, Editors og Thom Yorke, noe som kunne ha blitt et finurlig møte mellom det beste fra to verdener.

Dessverre er resultatet ikke like vågalt som det kan se ut på papiret. Albumet avslører en skremmende likhet mellom alle bandene som deltar på platen her. For eksempel høres stadionbandet The Killers nesten ut som Grizzly Bear, og The Editors minner mye om The National. Avstandene har muligens ikke vært den lengste mellom bandene som deltar her, men indiehodene elsker jo å innbille seg at alt det de lytter til er utrolig originalt. Dette er samlealbumet som viser at de tar feil - i hvert fall på noen punkter.

Soundtracket til New Moon minner meg om en episode av tv-kokken Hellstrøm hvor han puttet alle ingrediensene til en restaurant i en blender, og ba restaurantens kjøkkensjef om å forsøke å skille smakene fra hverandre. Utfallet var naturligvis at hele menyen smakte dønn likt. Det er neppe noen revolusjonerende oppdagelse at grensene mellom major og indie stadig forskyver seg, men det sier en del om hvor lett det egentlig er å bli lurt, både på kino og hjemme i stua.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People

(Moserobie)

Hovedbandet i Moserobiefamilien er tilbake med et helakustisk uttrykk på sitt tredje album. Ruskträsk er gjest.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky