cover

Christmas

Low

CD (1999) - Tugboat / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Julemusikk / Sadcore

Spor:
Just Like Christmas
Long Way Around the Sea
Little Drummer Boy
If You Were Born Today
Blue Christmas
Silent Night
Taking Down the Tree
One Special Gift

Referanser:
Bedhead

Vis flere data

Se også:
Things We Lost In the Fire - Low (2001)
Trust - Low (2002)
The Great Destroyer - Low (2005)
The Great Destroyer - Low (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


O hellige jul

...bør den få den mest svorne julehater til å bli salig en stakket stund.

"On our way from Stockholm/It started to snow/And you said it was like christmas/But you were wrong/Wasn't like christmas at all/By the time we got to Oslo/Snow was gone/And we got lost/The beds were small/But we felt so young/It was just like christmas..."

Med en slik sjarmoffensiv av en åpning smelter alle kalde vinterhjerter. Low gir oss sin helt spesielle julepresang: 8 låter som alle omhadler feiringen av Jesu fødsel. Denne gangen har den lavmælte og spartanske trioen fra Duluth, Minnesota overgått seg selv i ydmyk skjønnhet, uten å bli en parodi på seg selv.

Skal man først gå til innkjøp av en juleplate må dette være et av de beste alternativene på lenge. Her er det intet glitrende kjøpehysteri eller påtatte nissesmil. Low bringer det høytidelige tilbake til høytiden og behandler både egne og andres låter med den dypeste respekt. Fra åpningssporet, som har en munter "Belle and Sebastian-stemning" ved seg, til den siste gaven blir delt ut ("One Special Gift") klarer de å holde konseptet interessant, samtidig som Low aldri gir slipp på seg selv. Det er særlig gledelig å høre i kjente julesanger som "Silent Night" og "Little Drummer Boy", som begge kunne vært egne komposisjoner. Den ene sakral og enkel, den andre mer pompøs og med tilbaketrukken støy, slik vi kjenner Low fra tidligere utgivelser. Det er også gledelig å se at Low har inkludert Wurlitzer Jukebox 7'' "If You Were Born Today" som er en av deres vakreste hymner. Den kunne like gjerne blitt obligatorisk i kirkebygg, så vel som i rockeklubber.

Dette er ikke juleplaten du vil danse og sprette rundt juletreet etter, men med sin egenartede stemning bør den få den mest svorne julehater til å bli salig en stakket stund.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki

(Guidance Recordings Inc.)

Finner med stil leverer et album av godlyd i jazza klubblandskap för helvetet.

Flere:

Bonnie Prince Billy - Beware
Marissa Nadler - Little Hells