cover

Fuzz Parade

Bronco Busters

CD (2001) Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Pop

Stiler:
Punk / Powerpop

Spor:
Madman Panic
Maria
Liars and Sin
Favourite Song
High Risk Line
With One Eye
Another Light
Rock Confusion
Seek the Sun
Come On Let's Do It
Bodies in the Sun
Double Dare
Fuzz Parade

Referanser:
Blondie
Ramones
Motörhead
The Queers
Parasites
Kung Fu Girls
The Donnas
Sahara Hotnights

Vis flere data

Se også:
Pulse Racing - Bronco Busters (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mer kraft enn pop.

Bronco Busters sverger til voldsomt gitarøs framfor vevre harmonier på selvfinansiert debut.

Endelig, etter å ha avvist alle interesserte plateselskap, slipper kraftpoptrioen Bronco Busters sin selvfinansierte debut Fuzz Parade. Etter at jentene vant Zoom i fjor regnet mange med at en platekontrakt var neste steg, men tilbudene som kom var ikke gode nok. Bronco Busters er vant til å håndtere det meste selv, og har ikke hatt hastverk med debuten selv om de allerede har spilt sammen i syv år.
 
Som en trio bestående av bare jenter, er det lett å sammenligne Bronco Busters med kontemporære band som Donnas og Sahara Hotnights. Men etter å ha hørt på plata er det tydelig at inflytelsene kommer fra flere hold; alt fra Blondie, Ramones og klassisk engelsk punk, til Motorhead og Queers. Det faktum at de har holdt på i nærmere syv år betyr også at de har plukket opp mange triks etter vært.
 
Og det er tydelig at Bronco Busters er mer kraft enn pop. De sverger til et voldsomt gitarøs framfor vevre harmonier på Fuzz Parade. Heldigvis lykkes de langt på vei med denne strategien. Låtene er stort sett i treminutters formatet, og aldri kjedelige. Dessverre blir det hele litt monotont i lengden, med tretten låter i samme stil og tempo.
 
Høydepunkter er den spretne andrelåta Maria, High Risk Line som minner litt om en blanding av Kung Fu Girls og Elastica, den gamle konsertfavoritten Another Light, og nest siste låt Double Dare, som minner mye om Parasites på sitt beste.
 
Etter utallige konserter er jentene blitt veldig samspilte, og det er liten tvil om at låtene sitter godt i øret. Det er energisk og lystig, aldri for søtt eller snilt. Litt mer variasjon i låtene, så kan det bli veldig bra. Dessverre kommer skatekidsa aldri til å kjøpe dette, de kommer sikkert til å fortsette å høre på de langt kjedeligere Blink 182 og Offspring. Dumt for dem, sier nå jeg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Information - Biomekano

(Rune Grammofon)

Totalt gjennomført plate. Burde vært gangbar som avgangsprøve på Arkitekthøgskolen.

Flere:

Safariari - Zebra Knights
Sufjan Stevens - Seven Swans