cover

Another Perfect World

Peter Cetera

CD (2001) Edel

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
West coast

Spor:
Perfect World
Rain Love
Just Like Love
Feels Like Rain
I'm Coming Home
It's Only Love
Rule The World
Have A Little Faith
Only Heaven Knows
Whatever Gets You Through

Referanser:
David Foster
Chicago
Christopher Cross
Richard Marx
Amy Grant

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Gamle bølger fra vestkysten

Peter Cetera (57) er her ennå, han. Dog er ikke vestkystbølgene like sterke som tidligere.

Vestkystpop er et begrep man lett kan definere: Studiomusikere fra California (ofte anført av produsent David Foster) skapte et prikkfritt popsound. Rene toner, melodiøst så det holder, uhyre detaljrikt i instrumentering og vokal.

Peter Cetera var i en årrekke frontmann for Chicago, men gikk solo allerede i 1981. Mot midten av 80-tallet var det duket for en rekke suksesser, som "Glory Of Love" (balladen fra Karate Kid Part II) og "Next Time I Fall" (duett med Amy Grant), og la oss heller ikke glemme kanonslageren som Peter Cetera skrev sammen med David Foster, "You're The Inspiration". Det var for øvrig tittelen på en meget bra samleplate med Peter Cetera som gjorde det skarpt også her til lands for noen år tilbake.

For selv om Peter Cetera neppe er husket av massene, er flere av sangene hans for lengst pensum på 80-talls reunion fester og standard favoritter på P4. Litt "harry" pop, vil kanskje noen hevde. Det er en påstand jeg vil sterkt fordømme. Dog forstår jeg at noen kan ha ankepunkt mot at vestkyst-popen blir for glatt og motstandsløs.

Men for oss som liker svale toner - som på alle plan gir assosiasjoner til solfylte California - er faktisk Peter Ceteras første studioalbum på seks år et hyggelig gjenhør.

Jeg er ingen stor kjenner av hans tidligere album og har faktisk brukt litt tid på å venne meg til det som mange mener er hans største pluss, stemmen. I mine ører er denne nemlig litt for dominerende i bruken av "æææ"-lyden (ja, den finnes jo i en slags engelsk variant også) - og dette plager meg litt på Another Perfect World også. Men denne lille ulempen ødelegger ikke helhetsinntrykket mitt, nemlig at dette er en velprodusert CD, med en rekke fine - om ikke store - vestkystlåter.

Hvordan Beatles-låten It's Only Love (fra Rubber Soul) plasserer seg i dette landskapet? Jo da, den glir rett inn, i country-delen av vestkystpopen. Og får meg faktisk til å innse at det enkle, som mange nok vil bruke som kritikk mot Peter Cetera, er essensielt i klassisk pop - og derfor lett kan forsvares brukt i 2001. Fint sjakktrekk dermed av Peter Cetera, å ta med denne ene lånelåten.

Noen ny You're The Inspiration på CDen? Ja, en låt er ikke langt unna rent melodisk. Spor fire, Feels Like Rain, er en bittersøt ballade om de evigvarende tema (regn, kjærlighetssorg og netter som aldri ender). Hadde denne vært utgitt for femten år siden, ville den garantert vært en av mange slagere i rekken for Peter Cetera.

Denne gang skal det nok mye til for at låten - og CDen - vil bli lagt merke til utenfor vestkyst-menigheten. Her til lands er det en relativ stor kontigent av disse, faktisk, så med litt radiospilling kan det hende vi får Peter Cetera som "norgesvenn" før vi aner ordet av det.

Alle de andre låtene glir litt over i hverandre, selv etter mange gjennomlyttinger, men ingen av de er (overraskende nok) særlig umelodiske. Tvert i mot. Men kanskje litt for glatt i lengden, selv for en popfanatiker som undertegnede. Så liker jo jeg også Air Supply, da, så da skjønner du tegningen!?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neil Young - On the Beach

(Reprise)

Now I'm livin' out here on the beach, but those seagulls are still out of reach.

Flere:

Throw Me the Statue - Moonbeams
Samara Lubelski - The Fleeting Skies