cover

Astroid Antics

Meta Forever

CD (2006) - Metronomicon Audio

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Avant rock / Balkan / Psykedelia

Spor:
Old Dub Thai Mazda (Odtm)
Santiago 68 (S68)
How Was Paris? (Cydtaf)
77 72 (...)
My Eyes Shiver (MES)
Encyclopedias And Maths (EM)
Latenight Partyjabber (Lnpj)
Coke Cab (CC)
Fedaykeen (Fdkn)
A Horror Horde of Crushing Giants (Hhcg)

Referanser:
Jet Set Njet
Center of the Universe

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Metamorfose

Særs underholdende debutplate skapt i en hemmelig forskningslab av to obskure vitenskapsmenn.

De omtaler seg som vitenskapsmenn, Andi Grace a Dieu og William B. Skyborne. I andre sammenhenger heter de Andreas (fra bl.a Jet Set Njet) og Magnus Moriarty (fra Now We've Got Members og sitt eget soloprosjekt). Muligens er det flere involvert her, men Meta Forever legger ikke opp til denslags forskning. Med platen følger heller et svært kart over "The Astroids - Compiled and Drawn in the Cartographic Division of the Meta Forever Scientific Society", samt en rekke utleggende tekster om deres ekspedisjoner (som bærer samme overskrift som låttitlene).

Dette er altså et nytt tilskudd på Metronomicons stadig voksende stamme, et selskap som har vokst fra en obskur CD-R-brennende vennegjeng til et av landets mest interessante veksthus (antagelig mot bedre viten). Jeg tror denne etiketten vil bli ytterligere ettertraktet i 2007, i takt med en ikke akkurat blomstrende musikalsk tendens blant de mer etabelerte selskapene. Bare vent og se.

Astroid Antics er et eksempel på noe av grunnen til Metronomicons suksess. Her renner det over av musikalsk overskudd, vågale ideer som faktisk blir gjennomført og ingen skjeling til noe som heter musikalske genre. I stedet får vi mye humør, litt tull og en perlerekke av gode låter (vel, ikke alle er like bra). Jeg ser for meg at dette er slik Ween lekte seg frem til musikalske resultat tidlig i karrieren. De to musik... unnskyld, vitenskapsmennene, har funnet frem til en sjelden og eksotisk formula her. Balkan, post-punk, soul, western, orientalsk delirium og generøse mengder stormannsgalskap har resultert i en plate der først og fremst de gode ideene står igjen som den store vinneren.

Roxy Music møter Pere Ubu et sted i det fjerne Østen? Helt greit for min del.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster

(Between Clouds / Washington Inc.)

Fredfulle bønner fra Danmark: Kloster innbyr til 40 minutter med sjelefred og åndelig styrke. Og ikke minst vakker musikk.

Flere:

Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - Superwolf
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy