cover

I Am

Scout Niblett

CD (2003) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Alternativ / Lo-fi

Spor:
Miss in love with her own fate
No-ones wrong (Giricocola)
In love
Until death
Fire flies
I'll be a prince (shhh)
Boy
Texas
Drummer boy
12 miles
Your beat kick back like death
It's all for you
I am

Referanser:
Cat Power
Jolie Holland
Nina Nastasia
Stina Nordenstam
PJ Harvey
Liz Phair
Laura Nyro
Lisa Germano

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Demonisk driv

Etter en ukes kamp kommer perlene til syne.

Scout Niblett debuterte i 2001 med den strålende plata "Sweet heart fever". Tidligere i 2003 kom ep'en "I conjure series". Og her er altså hennes andre album, "I am".

Labelmate Jason Molina hørte tydeligvis noe han likte i unge, lovende Niblett siden han lot henne synge sangen "Peoria Lunch Box Blues" på Songs:Ohia sin siste plate, "Magnolia electric. co.". Scout gjør en mesterlig jobb der også. Det vil si, dersom du ikke bryr deg om at hun ofte verken synger særlig rent eller pent, for den saks skyld.

Det kan kanskje bli litt for mye for enkelte å se en spinkel, men vakker jente skrike stemmebåndene til blods kun iført voldelige trommer, kanskje en gitar og en blond parykk. Det høres merkelig ut, men det låter fordømt vakkert. Ikke tro at alle sangene er som luktesalt presset langt opp i nesa. Flere av låtene på "I am" høres nesten ut som noe Liz Phair, Laura Nyro, Lisa Germano eller til og med Stina Nordenstam kunne ha laget.

Likevel er det den stramme svettelukten til PJ Harvey som presser seg inn i neseborene, mens de kalde, bitre tårene til Cat Power kryper nedover kinnene mine. Dette er ikke ment å være pent på den tradisjonelle måten.

Scout Niblett har ikke bare et demonisk driv, hun har også et sterkt låtmateriale å støtte seg på. Jeg tenker på sanger som "No-ones wrong (Giricocola)", "Until death", "Boy", "12 miles", "Your beat kick back like death" og "I am".

Som mange vet, oppdager man ofte perlene først etter å ha kjempet en stund. Jeg kjempet ei hel uke med "I am" før albumet satt. Jeg vet ikke hva det betyr, men det eneste jeg nå klarer å tenke etter å ha spilt denne plata er:

"We're all gonna die!"

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz

(Pass It)

Har du ennå ikke lært deg hvordan du skal uttale navnet, bør du sette deg ned og lære deg det med det samme. For de er kommet for å bli.

Flere:

Mew - No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away
Helge Lien Trio - Live