cover

Mira Mira

Mira Craig

CD (2006) - Homemade / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Latino / Karibisk

Spor:
Intro
Boogeyman
Who Make Yuh
Someofdathomemadepie
Trouble
Huldra I
More Fire
Headhunted
Snake Charmer
Huldra II
Dinner in Bed
Dizzy
Dizzy Outro
Devotion
Outro

Referanser:
Beyoncé
Noora

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tøff Mira. Tøff.

Eksotisk hulder med hjemmelagd pai og verdens søteste smil.

Det er lett å hate Mira Craig. Hun er pen, kul og flink – og slike overmennesker kan man naturligvis ikke akseptere sånn helt uten videre. Jeg prøvde lenge å hate henne jeg også, helt til jeg skjønte at det var umulig. Den 52789. gangen "Boogeyman"-videoen dukket opp på Svisj, måtte jeg resignere – for det var jo faktisk temmelig fett, bare jeg la forutinntattheten til side.

Det artige er at det er minst seks låter som er bedre enn "Boogeyman", på "Mira Mira". At jenta har et vokaltalent utenom det vanlige er det ingen tvil om, men innimellom – fortrinnsvis på de neddempede låtene - blir det litt masete. Mira er best uptempo. "Huldra I" og, eh, "Huldra II" er for eksempel låter jeg ikke klarer å høre ferdig. Disse øyeblikkene er heldigvis i klart mindretall. For det meste får jeg bare lyst til å skru opp lyden og gaule med mens jeg gjør obskøne og lite grasiøse bevegelser med kroppen.

Tekstene er jo tidvis rimelig komiske (Do you want this job - cause bebebobo you been headhunted). Men så er neppe den unge damens hovedmission å bli nominert til Nobels litteraturpris, så det bryr vi oss ikke om.

Mira Craig har levert en frisk, unorsk og stolt plate. Det er kanskje litt goodwill som gjør at karakteren ender på sju i stedet for seks, men jeg er så sjarmert at jeg ikke greier annet.

Tøff Mira. Tøff.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 7/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters

(New Records)

Frå ein lovande debut til ein sjelevitaliserande oppfølgjar. Sersjanten leverer eit av årets definitive norske høgdepunkt på platefronten.

Flere:

Ought - More Than Any Other Day
Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz