cover

Overboard

Senit

CD-EP (2008) - Spoon Train Audio / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Scandinavian rock / Garasjerock

Spor:
Overboard
All You Need Are Lies
Now! You Lousy Indians

Referanser:
Gluecifer
The Hives
The Hellacopters
The (International) Noise Conspiracy (T(I)NC)

Vis flere data

Se også:
Welcome - Senit (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


De nye kongene?

Den norske ballerocktronen er tom for øyeblikket. Senit er klare til å ta over.

Den norske ballerocktronen er tom for øyeblikket. Turboneger har blitt for store og pompøse, Gluecifer har dessverre slutta for lengst, John Doe slutta å være tøffe etter debutplata, og Mohammed nådde aldri helt opp. Veien ligger klar for nye, sultne band, og Senit er et av banda som ligger best an til å få klemt rompene sine ned på setet.

Med sin andre EP har gutta gitt ut en god pekepinn på hva som venter når de bare får somlet seg til å gi ut debutplata: Bredbeint rock'n'roll med fete gitarriff som er perfekt å skåle til.

Overboard er spilt inn og produsert av Bjarne Stensli i Harrys Gym Recording Studio, og produsent Stensli har virkelig klart å skru frem fet rockelyd her, og viser seg som et godt valg. Et band på vei opp passer godt med en produsent på vei samme veien.

Det hele er over på under ti minutter denne gangen, og det er akkurat slik jeg vil ha det. Kjapt, tøft og rett på sak. Ingen unødvendig gitarronking, ikke noe indiesurr i krokene her. Rett fram rock'n'roll uten et eneste stopp på veien. Hold pusten, hold fast, og klampen i bånn. Yeah!

Nå mangler det bare en full debutplate. Forhåpentligvis er den like rundt hjørnet, både for Senits del og for alle andres del. For Senits del fordi det er litt "race for the price"-følelse akkurat nå. Det første bandet som gir ut en skikkelig plate kan risikere å sette de andre banda i skyggen bare i kraft av å være først til toppen. For oss andres del er det bra om de slipper et album snart rett og slett fordi vi liker god rock det er lett å drikke øl til, og akkurat der er det få band som slår Senit i dag.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


TeeBee - The Legacy

(Port Azur / Subtitles)

Norges egen TeeBee videreutvikler og perfeksjonerer sin egen stilsikre drum'n'bass-variant.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
The Felice Brothers - Yonder Is the Clock